Σιόπα για ΓΑΠ, Γκολντάμερ για Τσίπρα: Οι εισαγωγές «ειδικών» δεν διασώζουν

2325
Λαφαζάνης

Στα χνάρια του ΓΑΠ, ο Τσίπρας

 

Παν. Λαφαζάνης: «Ούτε οι μεταγραφές ούτε οι εισαγωγές “διακεκριμένων” επιστημόνων από το εξωτερικό μπορούν να διασώσουν αποτυχημένους πρωθυπουργούς στην Αθήνα.»

 

Το έχει στην «μοίρα» του αυτός ο τόπος, οι αποτυχημένοι πρωθυπουργοί του να καλούν, σε ώρες τραγωδίας, «διακεκριμένους» ειδικούς από το εξωτερικό προκειμένου να καλύψουν ματαίως τις ευθύνες τους για τις ανείπωτες καταστροφές που επέφεραν στην χώρα.

Ο Αλ. Τσίπρας σήμερα κάλεσε τον Γερμανό καθηγητή Γκολντάμερ να διερευνήσει τις αιτίες της ανείπωτης καταστροφής στο Μάτι, όπως ο Γ. Παπανδρέου είχε καλέσει τον μακαρίτη «διακεκριμένο» Ιταλό Τομάζο Σιόπα, για να αναλάβει τον πολιτικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της ανείπωτης μνημονιακής τραγωδίας, στην οποία είχε ρίξει την χώρα.

Κανένας, όμως, «διακεκριμένος» μετακλητός από το εξωτερικό, όπως δεν διέσωσε τον ΓΑΠ και τον τόπο από τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές του, δεν πρόκειται και τώρα να καλύψει ούτε να διασώσει τον Αλέξη Τσίπρα από τα τραγικά πολιτικά του εγκλήματα.

Ζούμε σε μια χώρα στην οποία τα διαχρονικά πολιτικά κατεστημένα, ιδιαίτερα οι μνημονιακές κυβερνήσεις και με τρομακτική ανικανότητα, ταχύτητα και ανευθυνότητα η κυβέρνηση Τσίπρα, τα τελευταία χρόνια, έχουν διαλύσει και αποσυνθέσει το κράτος – πλην των δυνάμεων καταστολής των κοινωνικών αγώνων – την οικονομία και την κοινωνία.

Γι’ αυτό δεν αποτελούν λύση απέναντι στις τραγωδίες που ζούμε, η ανακάλυψη νέων οργανωτικών σχημάτων, σαν αυτά που εμφάνισε σήμερα ο Αλ. Τσίπρας για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, τα οποία το μόνο που επιχειρούν είναι να περιτυλίξουν τις βαθύτατα κομματικές, αναξιοκρατικές και πελατειακές πρακτικές με ένα είδους χρυσόχαρτο αντιπροσωπευτικότητας, επιστημονικής πλαισίωσης και διακομματικής συμμετοχής.

Αυτήν την ώρα, η χώρα δεν χρειάζεται επικοινωνιακά τρυκ αλλά μια εκ βάθρων επανεθεμελίωση σε εντελώς νέες δημοκρατικές βάσεις αρχών, αξιών και γνήσιας δημοκρατίας, πράγμα που προϋποθέτει μια βαθιά ανατροπή στην πολιτική, στο κράτος, την οικονομία και την κοινωνία, που θα σαρώσει την κυβέρνηση Τσίπρα και μαζί της όλο το σάπιο, παρακμιακό και πολιτικά διεφθαρμένο κατεστημένο, που πνίγει και βουλιάζει την Ελλάδα και τον λαό της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας