Συρία: συνεχίζονται οι μάχες κατά του ISIS στο Ιντλίμπ

1168
Συρία

Οι δυνάμεις του Συρίας βομβάρδισαν σήμερα θέσεις τζιχαντιστών στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ ενώ συγκεντρώνουν παράλληλα ενισχύσεις γύρω από την επαρχία ενόψει μιας επίθεσης.

Την ίδια ώρα στη Γενεύη ο σύμβουλος του ΟΗΕ σε ανθρωπιστικά ζητήματα Γιαν Έγκελαντ έκανε γνωστό πως η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία δήλωσαν σήμερα, στη διάρκεια συνάντησης της ανθρωπιστικής δύναμης κρούσης του ΟΗΕ για τη Συρία, πως θα κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να αποφευχθεί μια μάχη στην Ιντλίμπ που θα απειλούσε εκατομμύρια αμάχους.

Ο Έγκελαντ δήλωσε πως στην Ιντλίμπ βρίσκονται αυτή τη στιγμή 4 εκατομμύρια άνθρωποι ή και περισσότεροι και πως ελπίζει ότι διπλωμάτες και στρατιωτικοί απεσταλμένοι θα καταφέρουν να επιτύχουν μια συμφωνία ώστε να αποφευχθεί ένα “λουτρό αίματος”. Πρόσθεσε, όμως, πως ο ΟΗΕ προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να γίνει μάχη στην Ιντλίμπ και ζητάει από την Τουρκία να κρατήσει ανοικτά τα σύνορά της ώστε οι άμαχοι να μπορούν να διαφύγουν, εφόσον παραστεί ανάγκη.

Ο Σύριος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ προειδοποίησε πρόσφατα πως η Ιντλίμπ αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του συριακού στρατού.

Σήμερα το πρωί, πυρά πυροβολικού και ρουκέτες έπληξαν τη ζώνη γύρω από την Ζισρ αλ-Σουγούρ, μια σημαντική πόλη στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ιντλίμπ.

Οι ενισχύσεις αυτές βρίσκονται σε τρία μέτωπα τα οποία έχουν δημιουργηθεί από το καθεστώς, στη γειτονική επαρχία της Λαττάκειας (δυτικά της Ζισρ αλ-Σουγούρ), στην πεδιάδα Σαλ αλ-Γαμπ (νότια της Ιντλίμπ) και στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ιντλίμπ.

Η εφημερίδα Al-Watan επιβεβαίωσε σήμερα πως στρατεύματα βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ.

Η επαρχία Ιντλίμπ βρίσκεται κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία και έχει γύρω της εδάφη που ελέγχονται από το καθεστώς. Περίπου το 60% της επαρχίας Ιντλίμπ εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS), μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης στην οποία κυριαρχεί το συριακό πρώην σκέλος της Αλ-Κάιντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας