Οριστική απόφαση για μείωση των συντάξεων. 1,7% αντί 2,5% η ανάπτυξη

2706

Οριστική απόφαση η μείωση των συντάξεων το 2019, παρά τις ελπίδες που επιχειρούσαν να καλλιεργήσουν μέχρι και προχθές στελέχη της κυβέρνησης, ότι δήθεν θα μπορούσε να αποσυρθεί το ψηφισμένο μέτρο, λόγω των πολύ καλών οικονομικών επιδόσεων. Υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου ήταν σαφές χθες, μετά τη συνάντηση με τους θεσμούς: «Τα συμφωνημένα θα τηρηθούν», είπε.

Ετσι, οι παλαιοί συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να κόβονται κατά ποσοστό ώς 18% από 1/1/2019. Η μείωση του αφορολογήτου θα ακολουθήσει κανονικά, από 1/1/2020, όπως προβλέπει ο νόμος, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητήσει το ΔΝΤ την επίσπευσή του, όπως φερόταν να θέλει μέχρι και πρόσφατα, σύμφωνα με τα μηνύματα που έστελναν ευρωπαϊκές πηγές.

Πάντως, η απόφαση του Ταμείου προβλέπεται κανονικά να ληφθεί τον Ιούνιο, αφού γίνει γνωστή η εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ για τον ρυθμό ανάπτυξης το α΄ τρίμηνο του 2018. Στο σημείο, μάλιστα, της ανάπτυξης, οι προβλέψεις έχουν επιδεινωθεί περαιτέρω. Η κυβέρνηση, όπως είπε ο ίδιος αξιωματούχος, σκοπεύει να αναθεωρήσει και πάλι την εκτίμησή της για το 2018 στο 2-2,1%, στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που θα καταθέσει στη Βουλή τον Ιούνιο, από 2,3% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψή της και 2,5% του προϋπολογισμού του 2018. Σημειώνεται ότι η Κομισιόν προέβλεψε πρόσφατα ρυθμό ανάπτυξης 1,9%, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αξιόπιστος οικονομικός φορέας βλέπει τον ρυθμό να προσγειώνεται στο 1,7%.

1 σχόλιο

  1. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΑΡΧΙΤΟΚΟΓΛΥΦΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ????

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας