Εξελίξεις στο γερμανικό “Dieselgate”. 60.000 οχήματα ανακαλεί η Porsche

1744
Dieselgate

Περίπου 60.000 οχήματα ανακαλεί η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Porsche, μετά την αποκάλυψη ότι δύο μοντέλα αυτοκινήτων της ήταν εξοπλισμένα με παράνομο λογισμικό που είχε στόχο να αποκρύψει τα πραγματικά επίπεδα ρυπογόνων εκπομπών.

“Πραγματοποιείται ανάκληση των μοντέλων Cayenne και Macan, που αφορά στη Γερμανία περίπου 19.000 οχήματα”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Στέφαν Ίμεν, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel.

Το γερμανικό περιοδικό επισήμανε ότι η ανάκληση αφορά παγκοσμίως σε 53.000 Macan και 6.800 Cayenne. Τον Ιούλιο 2017, η γερμανική κυβέρνηση είχε ήδη διατάξει την ανάκληση 22.000 Porsche Cayenne με κινητήρες 3L TDI, ενώ τώρα ανακαλούνται τα Cayenne με κινητήρες 4,2L V8.

Η Volkswagen, μητρική εταιρεία της Porsche, παραδέχθηκε το φθινόπωρο του 2015, όταν ξέσπασε για πρώτη φορά το διαβόητο γερμανικό σκάνδαλο “Dieselgate” πως εξόπλισε 11 εκατομμύρια οχήματα ντίζελ, που κατασκεύασε, με ένα λογισμικό ικανό να εξαπατά τα τεστ για τους ρύπους και να κρύβει εκπομπές που μερικές φορές υπερέβαιναν μέχρι και 40 φορές τα επιτρεπτά όρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας