Οι Financial Times μας δουλεύουν: Ο Tζορτζ Σόρος, προσωπικότητα του 2018

991
σόρος

Ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος ανακηρύχθηκε «προσωπικότητα της χρονιάς 2018» (!) από τους Financial Times, όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική εφημερίδα, η μόνη που θα μπορούσε να διανοηθεί πως ο Σόρος θα μπορούσε να λάβει τέτοια τιμή.

«Η επιλογή της  προσωπικότητας της χρονιάς από τους Financial Times συνήθως αποτυπώνει τα επιτεύγματά της. Στην περίπτωση του κ. Σόρος, αυτήν τη χρονιά, η επιλογή αφορά επίσης τις αξίες που εκπροσωπεί» ανέφερε η εφημερίδα.

Στα 88 του χρόνια, ο Τζορτζ Σόρος περιγράφεται ως ο «πατέρας της βιομηχανίας των hedge funds», δηλαδή της ακραίας κερδοσκοπίας, αλλά και ως σημαιοφόρος της, δήθεν, φιλελεύθερης δημοκρατίας και μιας κατ’ ευφημισμό ανοιχτής κοινωνίας, στην ουσία της λεγόμενης “παγκοσμιοποίησης“, που αποτελεί την επικυριαρχία μιας χούφτας ιμπεριαλιστικών χωρών επί του πλανήτη, ο οποίος χρησιμοποιεί τη φιλανθρωπία, δηλαδή τα κερδοσκοπικά του υπερκέρδη, για να καταπολεμήσει, τάχα, τον αυταρχισμό, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

Με καταγωγή από την Ουγγαρία, ο δισεκατομμυριούχος, γνωστός στο χρηματοπιστωτικό κόσμο για την κερδοσκοπική του επίθεση στη στερλίνα το 1992, η οποία του απέφερε πολλά δις κέρδη.

Το γεγονός ότι ακροδεξιοί και συνωμοσιολογικοί κύκλοι επιτίθενται στον Τζορτζ Σόρος δεν εξιλεώνει ούτε δικαιώνει τον τελευταίο για τον κόσμο της αδικίας, της κερδοσκοπίας, των μεγάλων ανισοτήτων, του μεγάλου πλούτου και των παγκοσμιοποιημένων ολιγαρχιών που υποστηρίζει, ένας κόσμος που γεννά και τον φασισμό και τον ρατσισμό και τους πολέμους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας