Πέρασαν τροπολογία που παραδίδει στοιχεία των φορολογουμένων σε τράπεζες και εισπρακτικές

1505
τροπολογία

Με τροπολογία που μοιάζει να είναι υπαγορευμένη απευθείας από τραπεζίτες και ιδιώτες μεγαλομετόχους πρώην ΔΕΚΟ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ ενισχύει ακόμη περισσότερο το ασφυκτικό κλίμα πιέσεων και εκβιασμών που υφίστανται οι πολίτες για την είσπραξη «κόκκινων» δανείων και ανείσπρακτων οφειλών.

Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μόνη της αλλά σύσσωμη, υπερψήφισε την τροπολογία που η ίδια κατέθεσε, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως αποτελεί ένα σώμα και μία ψύχη σε όλα τα μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν την χώρα.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία που κατατέθηκε προχθές τη νύχτα (03/10), σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και το οποίο ψηφίστηκε την Πέμπτη (04/10), στη Βουλή, δίνει τη δυνατότητα σε διατραπεζικές εταιρείες που διαχειρίζονται αρχεία «δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς» να ενημερώνουν τα αρχεία τους λαμβάνοντας απόρρητα στοιχεία της φορολογικής διοίκησης. Στην τροπολογία αναφέρεται πως η χορήγηση των φορολογικών στοιχείων γίνεται για «να επιτυγχάνεται η ακριβέστερη ταυτοποίηση» αυτών που είναι καταχωρημένοι στα αρχεία των διατραπεζικών εταιρειών, γιατί «η τήρηση αξιόπιστου αρχείου από μέρους των εταιρειών αυτών με ακριβείς πληροφορίες, μειώνει τυχόν επισφάλειες».

Με την ίδια τροπολογία προβλέπεται ότι επιτρέπεται να χορηγούνται φορολογικά στοιχεία σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, «αμιγείς ή μεικτές επιχειρήσεις ΟΤΑ, καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου «στα οποία το κράτος είναι μέτοχος», κλπ, δίνοντας το έναυσμα για να κλιμακωθούν οι πιέσεις για τους ανείσπρακτούς λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, δημοτικά τέλη, κλπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας