Οι Ρώσοι “κλείδωσαν” Σούδα-Ιντσιρλίκ με πλοία-αεροπλάνα

1687
Οι Ρώσοι “κλείδωσαν” Σούδα

“Βράζει” στην κυριολεξία η Α.Μεσόγειος με ηλεκτρονικό πόλεμο και ασκήσεις προσομοίωσης επιθέσεων από Ρώσους και ΝΑΤΟ

Ποια Ανατολική Ουκρανία;….στην Α.Μεσόγειο, Ρώσοι και Αμερικανοί “κονταροχτυπιούνται”με φόντο Σούδα-και το Ιντσιρλίκ και φυσικά την Συρία.

Ο Ρώσος πρόεδρος, για όσους κατανοούν, έχει ήδη μεταφέρει την κρίση από την Α.Ουκρανία στην Α.Μεσόγειο, για να προλάβει τις εξελίξεις με τον Βόσπορο.

Ήδη το καταδρομικό του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού “Marshal Ustinov”, δεν έχει φύγει νότια της Κρήτης, θέλοντας να ελέγχει  από δύο πλευρές την περιοχή, ενώ μεταδίδει ένα διαφορετικό στίγμα από αυτό που μετέδιδε μέχρι πριν από λίγες μέρες, προκαλώντας ερωτηματικά στο ΝΑΤΟ.

Αρχικά θεωρήθηκε ότι το ρωσικό καταδρομικό κατευθυνόταν κατευθείαν στο λιμάνι της Ταρτούς, αλλά τώρα είναι ξεκάθαρο ότι συμμετέχει σε ναυτικές ασκήσεις μεταξύ Κρήτης και ανατολικής Λιβύης.

Το ρωσικό πολεμικό, αυτές τις μέρες  άλλαξε τον κωδικό MMSI (Maritime Mobile Service Identity) που μετέδιδε ( προκαλώντας συναγερμό), και ενώ πριν ήταν το νούμερο 273776875 τώρα είναι το 273798095. Συνήθως ο κωδικός MMSI είναι μοναδικός για κάθε σκάφος.

Το “Marshal Ustinov”, μαζί με δύο ακόμη πολεμικά ρωσικά καταδρομικά έκαναν στοχοποίηση της Σούδας, και του Ιντσιρλίκ, “σε μια προσομοίωση πυραυλικής επίθεσης των ναυτικών βάσεων του ΝΑΤΟ”, όπως αναφέρουν ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές.

“Πριν από λίγες ώρες ρωσικά πολεμικά πλοία εντοπίστηκαν περίπου 100 χιλιόμετρα από την Κρήτης, όπου βρίσκονται πολυάριθμες στρατιωτικές βάσεις χωρών του ΝΑΤΟ. Ρωσικά πολεμικά πλοία κατάφεραν να πλησιάσουν απρόσκοπτα το νησί της Κρήτης, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή βρίσκονται πολλά πλοία του ΝΑΤΟ”, αναφέρει ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Επίσης έγινε γνωστό ότι τα ρωσικά και νατοϊκά πολεμικά πλοία έχουν αποδοθεί σε έναν ανελέητο ηλεκτρονικό πόλεμο μεταξύ τους, χωρίς να γνωρίζουμε τα αποτελέσματα.

Ρωσικά βομβαρδιστικά προσομοιάζουν επιθέσεις σε βάσεις του ΝΑΤΟ στην Α.Μεσόγειο

Πριν από λίγες ώρες, ρωσικά βομβαρδιστικά προσομοίωσαν επίσης πυραυλικά πλήγματα κατά των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, πετώντας για πολλές ώρες πάνω από την περιοχή.

Ρωσικά βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς πραγματοποίησαν “εικονική επιδρομή” στον στόλο του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο.

“Πριν από λίγες ώρες, ένα ζεύγος ρωσικών υπερηχητικών βομβαρδιστικών μεγάλης εμβέλειας Tu-22M3, συνοδευόμενα από ομάδα μαχητικών, εξασκήθηκαν σε πλήγματα εναντίον ναυτικών ομάδων κρούσης του ΝΑΤΟ και βάσεων της ναυτικής Συμμαχίας στη Μεσόγειο”,αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Avia.pro..

Το γεγονός ότι μιλάμε συγκεκριμένα για προσομοίωση πυραυλικών χτυπημάτων κατά πλοίων και ναυτικών βάσεων του ΝΑΤΟ,υποδηλώνεται από το γεγονός ότι τα ρωσικά βομβαρδιστικά ήταν οπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους Κρουζ Kh-32.

Σε βίντεο που παρουσίασε το τηλεοπτικό κανάλι Zvezda, βλέπουμε την “προσομοίωση” αποστολών μάχης των ρωσικών  βομβαρδιστικών μεγάλης εμβέλειας Tu-22M3 και των μαχητικών  που τα συνοδεύουν.

«Η απροσδόκητη εμφάνιση των ρωσικών βομβαρδιστικών Tu-22M3 στη Συρία ήταν μια πολύ καλή υπενθύμιση στο ΝΑΤΟ ότι, αν χρειαστεί, η Ρωσία μπορεί όχι μόνο να προστατεύσει τις στρατιωτικές της βάσεις πριν τα  πολεμικά πλοία της Συμμαχίας αποκτήσουν εμβέλεια καταστροφής των ρωσικών βάσεων στην Συρία. Η Ρωσία μπορεί να ελέγξει μεγάλο μέρος της Μεσογείου”, σημειώνει Ρώσος ειδικός.

Κλιμάκωση Μόσχας-Ουάσιγκτον με φόντο και την Συρία-Ρωσικό τελεσίγραφο

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, “η Ρωσία ανανέωσε το αίτημά της για αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία, απαιτώντας σεβασμό της εδαφικής της ακεραιότητας και κυριαρχίας της χώρας, σημειώνοντας ότι η ξένη παρουσία εμποδίζει την επίλυση της κρίσης στη χώρα”.

Ο ειδικός αντιπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ ( πρώην Α/ΓΕΑ) δήλωσε σε συνέντευξή του, ότι “ορισμένα μέρη έχουν συνδέσει τη μοίρα τους με την παράνομη παρουσία των ΗΠΑ στη Συρία και αυτό προκαλεί μεγάλη ανησυχία καθώς απειλεί τη σταθερότητα στην περιοχή».

Ο Μπογκντάνοφ ανανέωσε την ρωσική απαίτηση για αποχώρηση των ΗΠΑ από την Συρία, ζητώντας από την Ουάσιγκτον, να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας  και το σύνταγμά της.

Η Ρωσία μεταφέρει την κρίση της Ουκρανίας στην Α.Μεσόγειο, εφαρμόζοντας το σχέδιο Β του Κρεμλίνου, απειλώντας το ΝΑΤΟ ξεκάθαρα, καθώς και χώρες της περιοχής, ( Τουρκία, Ελλάδα λόγω βάσεων).

Πηγή: Πενταπόσταγμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας