«Οι νέοι και η Δόμνα Σαμίου» στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Νιάρχου

1099
δόμνα

Η ηχογραφημένη συναυλία «Της Τριανταφυλλιάς τα Φύλλα – Οι νέοι και η Δόμνα Σαμίου» θα είναι διαθέσιμη σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, στις 12 το μεσημέρι στην ιστοσελίδα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – (https://www.snfcc.org/audio/tis-triantafyllias-ta-fylla-oi-neoi-kai-i-domna-samioy).

Τον Σεπτέμβριο του 2019, ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσίασαν τη 2η Συνάντηση Νέων Συγκροτημάτων Παραδοσιακής Μουσικής. Ήταν ένα διήμερο γεμάτο μουσικές και τραγούδια, με 24 μουσικά σχήματα από ολόκληρη την Ελλάδα.

Εμφανίστηκαν περισσότεροι από 200 νέοι μουσικοί και τραγουδιστές που εμπνέονται από την προσωπικότητα της Δόμνας Σαμίου και τον πολύτιμο θησαυρό που άφησε ως παρακαταθήκη, και πειραματίζονται μεταφέροντας στο σήμερα τους παραδοσιακούς ήχους, αποδεικνύοντας ότι η παράδοση παραμένει μια ζωντανή δύναμη.

Η δεύτερη συνάντηση συγκέντρωσε ακόμα περισσότερους ανήσυχους δημιουργούς που μέσα από το έργο τους ανακαλύπτουν πως «… ένα τραγούδι παραδοσιακό κρύβει μέσα του ένα ήθος, μια λεβεντιά, μια αξιοπρέπεια», όπως συνήθιζε να λέει και η Δόμνα Σαμίου.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης είχε ο Σωκράτης Σινόπουλος, διεθνώς αναγνωρισμένος μουσικός και στενός συνεργάτης της Δόμνας Σαμίου ως το τέλος της ζωής της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας