Νετανιάχου: Χιλιάδες νέες κατοικίες εποίκων στην Ιερουσαλήμ

806
νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε χθες την κατασκευή χιλιάδων άλλων κατοικιών σε περιοχές εποίκων της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, τον παλαιστινιακό τομέα της πόλης, ενώ υπολείπονται λιγότερο από δύο εβδομάδες από τις κρίσιμες για το μέλλον του βουλευτικές εκλογές.

«Προσθέτουμε άλλες δύο 2.200 κατοικίες στο Χαρ Χόμα», δήλωνε ο Νετανιάχου στο βίντεο που διένειμε το γραφείο του, ενώ ο ίδιος εμφανιζόταν σε σημείο κοντά στον ομώνυμο οικισμό εποίκων.

Ο Νετανιάχου, εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των εκλογών της 2ας Μαρτίου -τις τρίτες μέσα σε ένα χρόνο- ανακοίνωσε, επίσης, την κατασκευή χιλιάδων άλλων κατοικιών και σε άλλη περιοχή στον δυτικό τομέα της Ιερουσαλήμ.

«Η επιμονή του Νετανιάχου να κατασκευάζει χιλιάδες οικιστικές μονάδες αποτελεί μία συστηματική κατάλυση της λύσης των δύο κρατών και στην εφαρμογή του σχεδίου του (Αμερικανού προέδρου) Ντόναλντ Τραμπ», ήταν η αντίδραση του Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα, εκπροσώπου του παλαιστινίου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

Όπως εκτιμά σε μήνυμά της στο Twitter, η ισραηλινή ΜΚΟ εναντίον των εβραϊκών εποικήσεων «Ειρήνη Τώρα», «η κατασκευή του Τζιβάτ Χαματός αποτελεί ένα σοβαρό πλήγμα στη δημιουργία δύο κρατών. Είναι το τελευταίο σημείο που επέτρεπε μία εδαφική συνέχεια ανάμεσα στη Βηθλεέμ και την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας