Η ΕΛ.ΑΣ παρακολουθεί και κλειστά τηλέφωνα;

1018
παρακολουθεί και κλειστά τηλέφωνα

Τα ηχητικά αποσπάσματα που περιλαμβάνονται στην δικογραφία του Άρη Παπαζαχαρουδάκη και του Ο.Μ. υλικό από την παρακολούθηση των τηλεφώνων τους από την ΕΛ.ΑΣ, ξεκινούν με ήχους από το εξωτερικό περιβάλλον και όχι με την μεταξύ τους συνομιλία, όπως αποκαλύπτει στο Τvxs.gr η δικηγόρος τους Άννυ Παπαρούσσου.

Η δικηγόρος που εκπροσωπεί τους δύο νεαρούς που συνελήφθησαν και βασανίστηκαν μετά από την πορεία στην Νέα Σμύρνη αλλά και την 18χρονη Έφη που κατήγγειλε κακοποίηση και σεξουαλική επίθεση από αστυνομικούς, στην ερώτηση μας αν η ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθεί και κλειστά τηλέφωνα και όχι μόνο συνομιλίες απαντά: «Η γνώμη μου είναι, ότι παίρνουν ήχο από και από κλειστά τηλέφωνα. Υποτίθεται ότι είχαν ανοιχτά τα τηλέφωνα τους, αλλά οι ηχογραφήσεις που άκουσα και οι οποίες αποτελούν μέρος της δικογραφίας,  αρχίζουν από ήχο εξωτερικού περιβάλλοντος. Από εκεί εξάγω το συμπέρασμα μου».

Η δικηγόρος λέει ότι η αστυνομία έχει καταγράψει ήχο, τις συνομιλίες των δύο φίλων μέσα από τις οποίες αποδεικνύεται ότι ο ένας από τους συνομιλούντες δεν ήταν καν στο συγκεκριμένο σημείο. Τίποτα από τα όσα λένε μεταξύ τους δεν αποδεικνύει ότι είχαν εμπλοκή στο περιστατικό.

Ο Άρης Παπαζαχαρουδάκης έχει ήδη μιλήσει σε ΜΜΕ για την απαγωγή και τους βασανισμούς του στην ΓΑΔΑ. Ο Ο.Μ. κατηγορείται απόπειρα ανθρωποκτονία και κατοχή εκρηκτικών και βρίσκεται στις φυλακές Λάρισας. «Θα προσφύγουμε κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης» δηλώνει η δικηγόρος του και προσθέτει: «Ο πελάτης μου παρακολουθείται από τον Ιανουάριο του ΄21 ενώ δεν κατηγορείται για κάποιο έγκλημα, με μια διάταξη άρσης απορρήτου “για λόγους εθνικής ασφάλειας”. Δεν του επιτρέπεται δηλαδή να γνωρίζει για ποιον λόγο παρακολουθείται καθώς οι λόγοι παρουσιάζονται ως απόρρητοι» δηλώνει η Αννυ Παπαρούσου, δικηγόρος του Άρη Παπαζαχαρουδάκη, που περιέγραψε με λεπτομέρειες τις συνθήκες απαγωγής του και βασανισμού του στην ΓΑΔΑ, την επομένη της διαδήλωσης στην Νέα Σμύρνη.

Στην ερώτηση μας αν η αστυνομία νομιμοποιείται να απαγάγει πολίτη απαντά: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος προσαγωγής με αυτόν τον τρόπο. Δεν είναι οπλισμένος, δεν είναι επικίνδυνος, δεν υπάρχει  κανένας λόγος». Προσθέτει επίσης πως η διαδικασία αυτή είναι πάγια τακτική των ανδρών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. «Παραβιάζουν συστηματικά τον νόμο. Ο πελάτης μου δεν έχει κατηγορηθεί για αδίκημα τρομοκρατίας, ούτε για απόπειρα ανθρωποκτονίας και εντελώς αβάσιμα επίσης έχει κατηγορηθεί για κατοχή εκρηκτικών και τα λοιπά, κάτι που δεν υφίσταται ως στοιχείο. Περιμένουμε την εξέλιξη της διαδικασίας είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και φυσικά, έχουμε ζητήσει να μας κοινοποιηθεί η απόρρητη έκθεση, να μάθουμε για ποιον λόγο λένε ότι είναι επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια. Θεωρώ ότι υπάρχει η υποχρέωση από τη μεριά της πολιτείας, ο κατηγορούμενος  να γνωρίζει το υλικό της δικογραφίας εις βάρος του.

Αρ.Παπαζαχαρουδάκης: Το χρονικό της απαγωγής και των βασανισμών

Την επώνυμη καταγγελία για την υπόθεση του Άρη Παπαζαχαρουδάκη δημοσίευσε αρχικά η Εφημερίδα των Συντακτών, ενώ στη συνέχεια δημοσιεύθηκε και συνέντευξή του στο OMNIA TV. Το Tvxs.gr σταχυολόγησε σημαντικά αποσπάσματα και τα παρουσιάζει. Είπε μεταξύ άλλων: «Έχω έντονη δραστηριότητα στα social και δέχομαι απειλές γι’αυτό. Είχα δεχτεί απειλή από έναν λογαριασμό ότι θα μου κολλήσει συγκεκριμένο όπλο  στο κεφάλι. Αυτό είναι ένα όπλο που δεν παρέχεται σε πολίτη. Είναι όπλο της αστυνομίας. Είδα μια μηχανή με δύο επιβαίνοντες. Με ρώτησαν πως με λένε, μου ζήτησαν ταυτότητα τους την έδωσα. Μετά από λίγο ήρθε ένα αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά αστυνομίας -ούτε οι ίδιοι είχαν- μου φόρεσαν μια κουκούλα και με έβαλαν βίαια μέσα. Στο αυτοκίνητο μέσα μου έβαζαν τα δάχτυλα μέσα στα αυτιά μου. Καμιά παραδοχή ότι ήταν αστυνόμοι, δεν μου έλεγαν που με πάνε.

Κατάλαβα ότι είμαστε στην ΓΑΔΑ γιατί έβλεπα κάτω πόδια αστυνομικών που ήταν παρατεταγμένοι δεξιά και αριστερά. Δέχομαι χτυπήματα από αρκετούς, με πετάνε στο ασανσέρ με κλωτσιές…«θα βιάσουμε μέχρι και το κουτάβι σου πουτάνα» μου είπε ένας. Με πετάνε σε ένα δωμάτιο εκεί ξεκινάει δεύτερη κλωτσοπατινάδα. “Τι έχεις πάνω σου;” πήγα να πω νομίζω 6 ευρώ… πριν προλάβω αρχισαν να με χτυπάνε. Πολύ ξύλο, σε κάθε σημείο του σώματος μου. Η κουκούλα βγήκε αρκετές ώρες αργότερα όταν με πήγαν στο κελί.

Υπήρχε συνεχής εναλλαγή προσώπων. Δεν ξέρω αν ήταν της αντιτρομοκρατικής ή άλλοι, πάντως ήρθαν όλοι για να ξεφορτώσουν πάνω μου. Δεχόμουν απειλή, ότι  αν σηκώσω κεφάλι θα συνεχίσουν, δεν σήκωνα αλλά συνέχιζαν. «Τι ομάδα είσαι;» Δεν είμαι οπαδός είπα, μίλησα για την πολιτική μου ταυτότητα. “Στα αρχίδια μας θα πεις ομάδα με το ζόρι”. Ήθελαν μια ταυτότητα ταιριαστή με το προφίλ που είχαν διαδώσει. Δεν είμαι οπαδός, είμαι πολιτικός ακτιβιστής αναρχικός. Ζήταγαν pin κινητού, δεν έδωσα. Παρέμεινα για ώρες σε καθεστώς πλήρους άγνοιας να χτυπιέμαι βάναυσα.

Χρησιμοποίησαν κάποια εργαλεία … φερμουάρ και ρωτούσαν αν είμαι έτοιμος γι’αυτό που θα συμβεί, έλεγα όχι έλεγαν έχεις 5 λεπτά.  Την τρίτη φορά είπαν «δεν θες να μάθεις τι θα συμβεί». Ήθελαν να μου προκαλέσουν άγχος και φόβο. Κάποια στιγμή απάντησα: ναι και έπεσαν πάνω μου, μου έδιναν γονατιές στο πρόσωπο με κόλλησαν σε ένα γραφείο. Με μετάφεραν μετά από ώρες στον από κάτω όροφο. Εκεί διακρίνω να γράφει ΔΑΕΒ έτσι συμπεραίνω ότι βρισκόμουν στον 13ο όροφο της ΓΑΔΑ.

Διέλυσαν την σπονδυλική μου στυλή κάποια στιγμή τα πόδια μου δεν έπαιρναν εντολή να κουνηθούν, φώναζα θα με αφήσετε ανάπηρο… Άκουγα ομοφοβικά σχόλια για το αν είμαι αδερφή. Στο ενδιάμεσο της κράτησης μου κατάλαβα ότι με κατηγορούν για την ανθρωποκτονία του συναδέλφου τους. Μου τα έλεγαν όχι σε διαδικασία ανάκρισης, αλλά σε γραφείο όπου γινόταν ο βασανισμός μου.

Μου έδειξαν το μπαλκόνι. Αν δεν πηδήξεις, ο φίλος σου σε έχει δώσει και θα βρεθείς στη φυλακή μόνος. Ήξερα ότι ο συγκατηρορούμενος μου είναι τίμιος δεν θα έλεγε ψέματα. Έμαθα από εκείνον ότι του έδειξαν φωτογραφίες μου πριν πιαστώ, με σαγιονάρα να καπνίζω ανέμελος στον δρόμο καλοκαίρι. Επίσημα το κράτος λέει ότι παρακολουθούμαι από τον Ιανουάριο, παράνομα. Αυτή η φωτογραφία, ήταν από το καλοκαίρι. Τους απάντησε ότι είμαι καράφλας ότι τα έχω ξυρίσει. Μετά από ώρες που με έπιασαν επέστρεψαν και του είπαν καράφλας είναι ε; Και καταλαβαίνετε τι έγινε.

Αστυνόμος στο τηλέφωνο χρησιμοποίησε το όνομα «Μιχάλη μου». Υποθέτω ότι δεν ήταν κολλητός από τη γειτονιά αλλά ο κος Χρυσοχοϊδης. Η κουκούλα βγήκε μια και καλή πριν μεταβώ στο κελί στον 7ο. Αυτός που μου έβγαλε την κουκούλα είπε μπορείς να υπογράψεις την σύλληψη σου. Μου λέει τι έγινε; Του λέω με βασανίσατε. Λέει ποιοι; Λέω οι συνάδελφοι σας. Λέει εμείς δεν κάνουμε τέτοια πράγματα ποιος σε χτύπησε αγόρι μου; Δεν ξέρω αν αυτός που τα είπε αυτά ήταν ανάμεσα σε αυτούς που με βαρούσαν.

Δηλώνω άρνηση να δώσω αποτυπώματα επιθυμώ να κατηγορηθώ για απείθεια γιατί δεν εμπιστεύομαι τις διαδικασίες τους . Ανέφερα την Ηριάννα και τον Τ. Θεοφίλου που βρέθηκαν κατηγορούμενοι για εγκλήματα που δεν έκαναν και μου είπαν να μην βλέπω Νέτφλιξ. Λες και δεν μάθαμε από τα δικαστήρια τι έγινε αλλά από το Νετφλιξ. Μου είπαν: άκου τα αποτυπώματα σου τα έχουμε γιατί ακούμπησες το μπουκαλάκι που έπινες νερό, οπότε δώσε τα να τελειώνεις. Τότε είπα, πείτε “να τα δώσω αλλιώς θα με βασανίσετε”.

Όταν επέμεινα ότι δεν θέλω να τα δώσω, έκανε ένα νεύμα ο αστυνόμος και μπήκαν οι τύποι με τις κουκούλες. 3ος γύρος, μου έπαιρναν τα καμένα από τις χειροπέδες χέρια με το ζόρι. Ζήτησα ένα τσιγάρο και να μου ξεσφίξουν τις χειροπέδες για να δώσω το τελευταίο δάχτυλο συναινετικά. Όταν έδωσα το τελευταίο δάχτυλο, ο ίδιος άνθρωπος μου έσφιξε πιο σφιχτά τις χειροπέδες. Αντλούν απόλαυση από αυτό. Είναι καθήκον μου να συλλογικοποιήσω την ιστορία του βασανισμού μου. Θέλουν να τρομοκρατήσουν την κοινωνία επειδή δείχνει ότι ξυπνάει»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας