Νίκη με ενίσχυση των Χριστιανοδημοκρατών της Merkel στο Schleswig-Holstein

1757
schleswig

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της καγκελαρίου Angela Merkel πέτυχαν ανατροπή στις εκλογές του κρατιδίου Schleswig-Holstein επικρατώντας έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), δείχνουν τα exit poll το απόγευμα της Κυριακής.
Με τη νίκη αυτή η Merkel ενισχύει την θέση της ως το φαβορί για τον θώκο της καγκελαρίας στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, έναντι του αντιπάλου της των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς.
Το CDU λαμβάνει 33%- 34% των ψήφων, καταγράφοντας άνοδο σε σύγκριση με τις εκλογές του 2012, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες, που κυβερνούσαν μέχρι πρότινος το κρατίδιο, 26% – 27% των ψήφων, βάσει των εκτιμήσεων των τηλεοπτικών δικτύων ARD και ZDF.
Βάσει του exit poll του ARD, το CDU εξασφαλίζει το 33% των ψήφων στο Schleswig-Holstein, πιο ενισχυμένο σε σύγκριση με το 30,8% στις εκλογές του 2012. Βάσει της ίδιας έρευνας, το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών εξασφαλίζει 26% και βλέπει τα ποσοστά του να μειώνονται από το 30,4% της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης.
Με βάση τα exit poll, τα υπόλοιπα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά: Πράσινοι (Die Grünen) – 13,3%, Φιλελεύθεροι (FPD) – 11,4%, Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) – 5,7%, Αριστερά (Die Linke) – 3,6%, Κόμμα του Νότιου Σλέσβιχ (SSW) – 3,6%, λοιπά κόμματα – 3,1%.
Το CDU δεν καταφέρνει ωστόσο να συγκεντρώσει την επαρκή πλειοψηφία ώστε να κυβερνήσει μόνο του. Πάντως και το SPD δεν θα μπορεί πλέον να κυβερνήσει σε συνασπισμό με τους Πράσινους και το Κόμμα του Νότιου Σλέσβιχ (SSW) της δανέζικης μειονότητας.
Η Merkel μοιάζει να «καθαρίζει» το παιχνίδι έναντι των σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας αλλά τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι εύκολα για το γερμανικό κατεστημένο, το οποίο γίνεται όλο και πιο μισητό στους λαούς της Ευρώπης.

Π.Τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας