Απεργία – αποχή κάθε Τετάρτη των δικαστικών υπαλλήλων από τους πλειστηριασμούς

1714
ΦΕΚ

ΑΔΕΔΥ: Οι αγώνες εργαζομένων και κοινωνίας θα ακυρώσουν τους μνημονιακούς πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας.

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, πιστή στην εφαρμογή του συνόλου των μνημονιακών – νεοφιλελεύθερων πολιτικών, επεκτείνει τους πλειστηριασμούς με αποτέλεσμα πρώτες κατοικίες να υφαρπάζονται από τις τράπεζες ακόμη και για ευτελείς οφειλές. Βασικός στόχος της κυβέρνησης κομμάτων και των δανειστών είναι η υλοποίηση των εξοντωτικών μέτρων για την πλειοψηφία του λαού και η παροχή της δυνατότητας σε τραπεζίτες και funds να λεηλατήσουν ό,τι έχει απομείνει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ταυτόχρονα, με τη στήριξη των υπόλοιπων μνημονιακών κομμάτων, εισάγει νέα «ήθη κι έθιμα», όπως το σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Οι σχετικές νομοθετικές αλλαγές θα τεθούν προς ψήφιση στο κοινοβούλιο μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και το σύστημα διεξαγωγής ηλεκτρονικών πλειστηριασμών προγραμματίζεται να ξεκινήσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

ΟΔΥΕ

Κατόπιν των παραπάνω, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ) αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να επαναβεβαιώσει την από 17/11/2008 απόφασή του (αρ.πρωτ.46/2008) για απεργία – αποχή, κάθε Τετάρτη και από ώρα 15.00-19.00, σε όλα τα ειρηνοδικεία της χώρας, των δικαστικών υπαλλήλων.

Καλεί, δε, «τους συναδέλφους όλης της χώρας που εργάζονται στα Ειρηνοδικεία, να μη μετέχουν σε καμία διαδικασία που να σχετίζεται με τη διαδικασία πλειστηριασμών κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία. Μετά τη με νόμο, άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, δε συνδράμουμε, δεν ανοίγουμε και δε φυλάμε τα δικαστικά κτήρια. Δε γινόμαστε με κανένα τρόπο αρωγοί στη λεηλασία της περιουσίας εργαζομένων δανειοληπτών. Απομάκρυνση των πλειστηριασμών από τα Ειρηνοδικεία τώρα».

ΑΔΕΔΥ

Από την πλευρά της, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τα Νομαρχιακά Τμήματα, τις Ομοσπονδίες και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να οργανώσουν την αντίσταση και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στα Ειρηνοδικεία της χώρας για να αποτραπούν οι πλειστηριασμοί σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, «στηρίζει τις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων, η οποία με πρόσφατη ανακοίνωση – απόφαση καλεί τους συναδέλφους δικαστικούς υπαλλήλους σε απεργία – αποχή κάθε Τετάρτη ώστε να μη μετέχουν σε καμία διαδικασία πλειστηριασμών και να μη συνδράμουν με κανένα τρόπο στη λεηλασία και την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας».

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!

*Πηγή: ergasianet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας