Μνημείο δουλοπρέπειας: Γέμισε η Θεσσαλονίκη με κόκκινα-μπλε αστέρια προς τιμήν ΗΠΑ

9139
μνημείο

Ξεκίνησε η τοποθέτηση αστεριών στα χρώματα των ΗΠΑ, που θα στολίσουν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης, που θα διεξαχθεί τις 8 έως 16 Σεπτεμβρίου.

Από νωρίς το πρωί συνεργεία τοποθετούν τα αστέρια στην οδό Τσιμισκή, στο κέντρο της πόλης.

Τα αστέρια είναι μπλε, κόκκινα και άσπρα στα χρώματα των ΗΠΑ, ενώ θα κοσμούν και τους δρόμους περιμετρικά της Διεθνούς Εκθέσεως.

Σημειώνεται ότι τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αλλά ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάτι αντίστοιχο στον στολισμό της πόλης με τις προηγούμενες τιμώμενες χώρες.

Η Θεσσαλονίκη λοιπόν με ευθύνη της αμερικανόδουλης κυβέρνησης, του Δήμου και της διοίκησης της ΔΕΘ μετατρέπεται και ως εικόνα και συμβολισμός σε μνημείο δουλοπρέπειας απέναντι στις ΗΠΑ και στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις τους στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή.

Από την άλλη όμως ήδη έχουν ανέβει στην πόλη και αεροπανό της ΛΑΕ με το σύνθημα «Έξω το ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια-Όχι οι ΗΠΑ τιμώμενη χώρα», ενώ εντείνονται οι προετοιμασίες από τα συνδικάτα, τα κοινωνικά κινήματα και τις δυνάμεις της Αριστεράς για τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική, αντιμνημονιακή, δημοκρατική κινητοποίηση τους το Σάββατο το απόγευμα 8/9.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας