Μια ριζοσπαστική ανατροπή οφείλει να διαλύσει αυτό το κράτος

1234
ανατροπή

Μόνο φρίκη και οργή προκαλούν οι απαντήσεις στην συνέντευξη Τύπου του Τόσκα και των επικεφαλής Πυροσβεστικής και Αστυνομίας.

Δεν υπάρ­χει ψύ­χραι­μη και απο­στα­σιο­ποι­η­μέ­νη κρι­τι­κή σε όσα δια­δρα­μα­τί­στη­καν και σε όσα ει­πώ­θη­καν στην συ­νέ­ντευ­ξη Τύπου του ανα­πλη­ρω­τή υπουρ­γού Δη­μό­σιας Τάξης και… Προστα­σί­ας (!!!) του Πο­λί­τη, Νίκου Τόσκα και των… στρα­τη­γών (!) επι­κε­φα­λής – τα γα­λό­νια τούς μά­ρα­ναν – της Πυ­ρο­σβε­στι­κής και της Αστυ­νο­μί­ας. Όπως έλεγε και ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πάντα υπάρ­χει μια καλή δι­καιο­λο­γία για να είναι κα­νείς, κά­θαρ­μα.

Φρίκη και οργή. Η Πυ­ρο­σβε­στι­κή (δη­λα­δή, η ιε­ραρ­χία της) πα­ρα­δέ­χε­ται κυ­νι­κά ότι σε «ακραί­ες» και­ρι­κές συν­θή­κες 11 μπο­φόρ ο χρό­νος αντί­δρα­σης της υπη­ρε­σί­ας είναι μεγαλύτε­ρος των ενε­νή­ντα, κρί­σι­μων λε­πτών, κατά τα οποία «έτρε­ξε» η φωτιά από την Πε­ντέ­λη στην θά­λασ­σα. Φρίκη και οργή. Η Πυ­ρο­σβε­στι­κή (δη­λα­δή ο επι­κε­φα­λής της, ο αρ­χη­γός) υπο­στη­ρί­ζει αρ­χι­κά ότι δό­θη­κε ει­σή­γη­ση εκ­κέ­νω­σης για το Μάτι από τον επι­τό­που επι­κε­φα­λής των δυ­νά­με­ων (αλή­θεια, πώς την έδωσε; Τη­λε­φω­νι­κά; Γρα­πτά; Στο μι­λη­τό; Με τα­χυ­δρο­μι­κό πε­ρι­στέ­ρι; Και σε ποιόν αυ­το­διοι­κη­τι­κό;). Ο υπαρ­χη­γός πα­ρεμ­βαί­νει και δεν επι­βε­βαιώ­νει τον αρ­χη­γό! Αντί­θε­τα, υπο­στη­ρί­ζει ότι και εντο­λή εκ­κέ­νω­σης να δι­νό­ταν, ο χρό­νος δεν επαρ­κού­σε καθώς στο Μάτι και την ευ­ρύ­τε­ρη πε­ριο­χή υπήρ­χαν πάνω από 20.000 μό­νι­μοι κά­τοι­κοι και πα­ρα­θε­ρι­στές. Και το­νί­ζει επί λέξει : «Δεν υπάρ­χει τέ­τοιο προη­γού­με­νο και δεν μπο­ρού­σε να γίνει εκ­κέ­νω­ση». Με άλλα λόγια, δεν υπήρ­χε σχέ­διο εκ­κέ­νω­σης και είτε δι­νό­ταν εντο­λή εκ­κέ­νω­σης, είτε όχι, όσοι ήταν στο πέ­ρα­σμα της φω­τιάς ήταν από χέρι χα­μέ­νοι. Ο σώζων εαυ­τόν σω­θή­τω.

Ο υπαρ­χη­γός όμως συ­νε­χί­ζει και λέει το εξής απί­στευ­το: Ότι λε­ω­φο­ρεία της αυ­το­διοί­κη­σης (της Πε­ρι­φέ­ρειας;) έλα­βαν εντο­λή εκ­κέ­νω­σης και πήγαν στο λι­μά­νι της Ρα­φή­νας (!) στη 1 η ώρα μετά τα με­σά­νυ­χτα, αλλά απο­χώ­ρη­σαν επει­δή κα­νέ­νας δεν ήθελε να επι­βι­βα­στεί και να απο­μα­κρυν­θεί από την πε­ριο­χή! Έξι ολό­κλη­ρες ώρες μετά την κα­τα­στρο­φή!

Είναι δυ­να­τόν να τα λένε αυτά δη­μό­σια και ακόμη να στέ­κο­νται στις θέ­σεις και στα γα­λό­νια τους; Αλή­θεια, τότε ήταν εφι­κτή μια εκ­κέ­νω­ση σε πε­ριο­χή 20.000 κα­τοί­κων και πα­ρα­θε­ρι­στών, που κατά τα άλλα, δεν είχε προη­γού­με­νο; Στη 1, μετά τα με­σά­νυ­χτα; Και στη Ρα­φή­να;

Ένας δη­μο­σιο­γρά­φος πα­ρα­θέ­τει το πα­ρά­δειγ­μα των κα­τα­σκη­νώ­σε­ων του δήμου Αθη­ναί­ων που εκ­κε­νώ­θη­καν έγκαι­ρα και δια­σώ­θη­καν πε­ρί­που 600 παι­διά. Πα­ρεμ­βαί­νει ο κυ­βερ­νη­τι­κός εκ­πρό­σω­πος, Δη­μή­τρης Τζα­να­κό­που­λος και υπο­στη­ρί­ζει πως είναι άδικο, άκαι­ρο και άστο­χο να συ­γκρί­νε­ται μια κα­τα­σκή­νω­ση που έχει τόσα λίγα παι­διά και το προ­σω­πι­κό εκ­κέ­νω­σης σε ετοι­μό­τη­τα εντός της κα­τα­σκή­νω­σης, με ένα δήμο 20.000 κα­τοί­κων που δεν θα μπο­ρού­σε να εκ­κε­νω­θεί από τη μία στιγ­μή στην άλλη.

Δη­λα­δή, τι μας συμ­βου­λεύ­ει ο Τζα­να­κό­που­λος; Να πάμε να εγκα­τα­στα­θού­με σε δη­μο­τι­κές κα­τα­σκη­νώ­σεις προ­κει­μέ­νου να έχου­με το κε­φά­λι μας, ήσυχο, σε κα­τά­στα­ση έκτα­κτης ανά­γκης; Τόσο δια­λυ­μέ­νοι είναι ορι­σμέ­νοι ΟΤΑ, πρώ­του και δεύ­τε­ρου βαθ­μού; Τόση ανι­κα­νό­τη­τα στις κε­φα­λές του τόπου και τις υπη­ρε­σί­ες υπό τις δια­τα­γές, τις εντο­λές και την διοί­κη­σή τους; Τόση ανορ­γα­νω­σιά στο κε­ντρι­κό κρά­τος και την αυ­το­διοί­κη­ση; Τόση έλ­λει­ψη έχου­με σε ηλε­κτρο­νι­κές πλατ­φόρ­μες και υπη­ρε­σί­ες προει­δο­ποί­η­σης κα­τα­στρο­φής;

Όλοι, όλοι, δή­λω­σαν δυ­στυ­χι­σμέ­νοι εκ του απο­τε­λέ­σμα­τος της κα­τα­στρο­φής, αλλά δεν θα άλ­λα­ζαν και κάτι, στα σχέ­δια και τις εντο­λές που ακο­λού­θη­σαν. Ο Τό­σκας δεν βρήκε καν κά­ποια λάθη! Μάλ­λον το μόνο… λάθος ήταν η υπο­βο­λή της πα­ραί­τη­σής του, όπως υπο­στή­ρι­ξε, η οποία δεν έγινε δεκτή από τον πρω­θυ­πουρ­γό, Αλέξη Τσί­πρα.

Επο­μέ­νως, με όλα αυτά που μας είπαν υπουρ­γοί και υπη­ρε­σια­κοί, δεν πρό­κει­ται και να αλ­λά­ξουν, να τρο­πο­ποι­ή­σουν, να ανα­σχε­διά­σουν στο άμεσο μέλ­λον, κάτι δια­φο­ρε­τι­κό, προ­κει­μέ­νου να σώ­σουν αν­θρώ­πι­νες ζωές στην επό­με­νη ανά­λο­γη κα­τά­στα­ση έκτα­κτης ανά­γκης . Δεν θέ­λουν και δεν μπο­ρούν να μά­θουν τί­πο­τα από την τρα­γω­δία στο Μάτι.

Η ελ­λη­νι­κή κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ – ΑΝΕΛ και οι αρ­μό­διες υπη­ρε­σί­ες ομο­λο­γούν ότι δεν πρό­κει­ται να αλ­λά­ξουν τρο­πά­ρι! Ανα­κυ­κλώ­νουν τον ανε­παρ­κή και ανί­κα­νο εαυτό τους, ανα­κυ­κλώ­νουν την κα­τα­στρο­φή, θε­σμι­κή, πο­λι­τι­κή, κοι­νω­νι­κή. Ανα­κυ­κλώ­νουν το θα­να­τι­κό και τη συμ­φο­ρά. Είναι επι­κίν­δυ­νοι και το λένε ανοι­κτά. Πα­τούν κυ­ριο­λε­κτι­κά επί πτω­μά­των για να δια­τη­ρή­σουν τις κα­ρέ­κλες τους και πα­ρα­δέ­χο­νται ότι είναι απο­λύ­τως σο­βα­ρό το εν­δε­χό­με­νο να πολ­λα­πλα­σιά­σουν αυτά τα πτώ­μα­τα.

Οι άν­θρω­ποι μάς το λένε κα­τά­μου­τρα : Θα κιν­δυ­νέ­ψε­τε και θα πε­θά­νε­τε ξανά, από πλημ­μύ­ρα ή πυρ­κα­γιά ή σει­σμό ή ανε­μο­στρό­βι­λο επει­δή εμείς ως κρά­τος, δεν πρό­κει­ται να αλ­λά­ξου­με!

Δεν πρό­κει­ται να ανα­διορ­γα­νω­θεί και να επα­νεκ­παι­δευ­τεί η Πυ­ρο­σβε­στι­κή ώστε να αντι­δρά με τα κα­τάλ­λη­λα μέσα σε χρόνο κα­λύ­τε­ρο από τα ενε­νή­ντα λεπτά με 11 μπο­φόρ. Ούτε σχέ­δια εκ­κέ­νω­σης κα­τοι­κη­μέ­νων πε­ριο­χών θα εκ­πο­νή­σουν. Ούτε και θα μπουν στον κόπο έτσι ώστε να αλ­λά­ξουν νο­ο­τρο­πία κα­τα­πα­τη­τές πο­λί­τες και διε­φθαρ­μέ­νες ή δια­λυ­μέ­νες υπη­ρε­σί­ες. Ούτε – φυ­σι­κά! – θα κά­νουν προ­σπά­θειες προ­κει­μέ­νου η χώρα να προ­ε­τοι­μα­στεί για τις και­ρι­κές συν­θή­κες που θα προ­κα­λέ­σει η κλι­μα­τι­κή αλ­λα­γή, η οποία, ωστό­σο, ήταν το βο­λι­κό άλ­λο­θι και η δι­καιο­λο­γία – κα­ρα­μέ­λα στα χείλη του Τόσκα για τους σφο­δρούς ανέ­μους και την ξη­ρα­σία.

Κατά τα άλλα, έδει­ξαν τις δο­ρυ­φο­ρι­κές λή­ψεις και τις φω­το­γρα­φί­ες που δήθεν τεκ­μη­ρί­ω­ναν τις ει­κα­σί­ες περί ασύμ­με­τρου φαι­νο­μέ­νου και ορ­γα­νω­μέ­νου σχε­δί­ου εμπρη­σμού.

Ας δε­χτού­με ότι είναι έτσι. Αυτοί οι ισχυ­ρι­σμοί, πώς αθω­ώ­νουν τους υπουρ­γούς και τους υπη­ρε­σια­κούς από όσα νω­ρί­τε­ρα πα­ρα­θέ­σα­με; Ποιο είναι το αντί­κρι­σμα ότι υπήρ­χε εμπρη­σμός και επο­μέ­νως η Πυ­ρο­σβε­στι­κή δεν μπο­ρού­σε να αντι­δρά­σει σε χρόνο κα­λύ­τε­ρο από τα ενε­νή­ντα λεπτά που κα­τέ­βη­κε η φωτιά την Πε­ντέ­λη; Πώς ανα­τρέ­πει ο εμπρη­σμός, την ομο­λο­γία ότι εντο­λή εκ­κέ­νω­σης ακόμη και αν δι­νό­ταν, δεν θα εκτε­λού­ταν, επει­δή δεν υπήρ­χε προη­γού­με­νο και επο­μέ­νως δεν υπήρ­χε σχε­δια­σμός; Πώς εντέ­λει έχουν το θρά­σος να κρύ­βο­νται, δει­λοί και φο­βι­σμέ­νοι, πίσω από το σε­νά­ριο του εμπρη­σμού, όταν αυτοί δεν κα­τά­φε­ραν να κα­τα­στεί­λουν τις συ­νέ­πειες αυτού του εμπρη­σμού και κυ­ρί­ως να σώ­σουν τους αν­θρώ­πους;

Δεν έχουν τσίπα. Και πλέον είναι ολο­φά­νε­ρο πως η μνη­μο­νια­κή Ελ­λά­δα που θα πρέ­πει ταυ­τό­χρο­να να αντι­με­τω­πί­σει τις προ­κλή­σεις της κλι­μα­τι­κής αλ­λα­γής, δεν μπο­ρεί να αντα­πο­κρι­θεί με αυτό το πο­λι­τι­κό και κυ­βερ­νη­τι­κό προ­σω­πι­κό και αυτό το κρά­τος, στο με­γά­λο βά­ρα­θρο που ανοί­γε­ται μπρο­στά της.

Χρειά­ζε­ται μια ρι­ζο­σπα­στι­κή ανα­τρο­πή, που θα βάλει από­λυ­τη προ­τε­ραιό­τη­τα, την διά­λυ­ση αυτού του δο­λο­φο­νι­κού κρά­τους και την πα­ρα­δειγ­μα­τι­κή τι­μω­ρία των υπη­ρε­σια­κών και πο­λι­τι­κών προϊ­στα­μέ­νων του και όλων εκεί­νων των μι­κρών και με­γά­λων ιδιω­τι­κών συμ­φε­ρό­ντων που πα­ρα­σί­τι­σαν σε βάρος μας. Οτι­δή­πο­τε λι­γό­τε­ρο, θα είναι θηλιά στο μέλ­λον της κοι­νω­νί­ας μας και λη­ξιαρ­χι­κή πράξη προ­α­ναγ­γελ­θέ­ντος θα­νά­του της.

*Πηγή: rproject.gr

2 Σχόλια

  1. Αν, το πως θα γίνει αυτή η ριζοσπαστική ανατροπή, εγκλωβίζεται, την διαρκή προεκλογική εκστρατεία, (υπέρ του “τι κι αν είναι κατοχικός” αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού), έχουμε αξεπέραστο πρόβλημα. Ακούμε συγκεκριμένες προτάσεις.

  2. Ο Τόσκας υπέβαλε την παραίτησή του στον Τσίπρα,αλλά ο Τσίπρας δεν την έκανε δεχτή και ενέλαβε ο ίδιος εξ ολοκλήρου την ευθύνη,χωρίς να παραιτηθεί.Έτσι βγήκαν,υποτίθεται,και οι δυο λάδι.Κόλπο,που απευθύνεται μόνο σε κουτούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας