Άσαντ: «Θέλουμε περισσότερα ρωσικά στρατεύματα στην Συρία – Η ΜΚΟ “Λευκά Κράνη” είναι τρομοκράτες»

1548
τουρκολυβικό

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι απαιτούνται περισσότερες ρωσικές δυνάμεις στη χώρα μακροπρόθεσμα και για κάτι περισσότερο από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Επίσης σχολίασε επίσης την ΜΚΟ των White Helmets («Λευκά Κράνη»), τονίζοντας ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποιούσαν την οργάνωση ως κάλυψη για επιθετικές επιχειρήσεις.

Τα μέλη της, γνωστά για τα «λευκά κράνη» τους, λένε ότι είναι ουδέτερα αλλά πρακτικά είναι εργαλεία προπαγάνδας υπό την αιγίδα του δυτικού κόσμου και αντιπροσώπων ανταρτών ισλαμιστών.“Η τύχη των White Helmets θα είναι η ίδια με αυτή των οποιονδήποτε τρομοκρατών”, ανέφερε στο Interfax ο ηγέτης της Συρίας.“Έχουν δύο επιλογές: να κατεβάσουν τα χέρια τους και να χρησιμοποιήσουν την αμνηστία, όπως συμβαίνει για τα τελευταία τέσσερα πέντε χρόνια, ή να εκκαθαριστούν, όπως και κάθε άλλος τρομοκράτης”, ανέφερε ο Άσαντ.

Επίσης ανέφερε ότι “Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είναι απαραίτητες για την ισορροπία στην περιοχή μας, τουλάχιστον στη Μέση Ανατολή, μέχρι να αλλάξει η παγκόσμια πολιτική ισορροπία”, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Πρόσθεσε ότι η συμφωνία της Συρίας με τη Ρωσία για τη στρατιωτική βάση Hmeimim υπογράφηκε για να διαρκέσει πάνω από 40 χρόνια, υποδεικνύοντας ότι η σχέση μεταξύ των δύο χωρών είναι μακροπρόθεσμης φύσης, ανέφερε το Interfax.

Η ταχεία επιστροφή των προσφύγων στη Συρία είναι το κρίσιμο ζήτημα για να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα: “Καλούμε τους πρόσφυγες, ειδικά τους Σύρους που είχαν επιχειρήσεις εδώ, να επιστρέψουν”, ανέφερε ο Assad, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

3 Σχόλια

  1. Τι να πει ο φουκαρας. Απο τη μια οι ρωσοι αποσυρουν δυναμεις, απο την αλλη το Ισραηλ απαιτει την απομακρυνση των ιρανων (χωρις αυτους αν οι ρωσοι δεν θελουν να παρουν ποδι απο τη Συρια θα πρεπει να στειλουν καμια τριανταρια χιλιαδες στρατιωτες τουλαχιστον), απο την τριτη οι ρωσοι εγγυουνται την ασφαλεια του Ισραηλ και δεν του δινουν, οχι S-400, αλλα ουτε καν τους “παλιους” S-300.

    • Υπάρχει και άλλη ανάγνωση των γεγονότων: Οι Ρώσοι, στην πραγματικότητα, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΝ την στρατιωτική (και όχι μόνο) παρουσία τους στη Συρία, ως συνεκτικός ιστός και καθοριστικός παράγοντας για τη στρατιωτική νίκη και την επανάκτηση του συνόλου της συριακής επικράτειας από τον κυβερνητικό στρατό της χώρας. Επίσης, οι Ρώσοι είναι αυτοί που διατηρούν επαφές με όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές στη Συρία και έχουν παίξει ουσιαστικότατα τον ρόλο του ειρηνοποιού ανάμεσα σε πρώην αντικυβερνητικές στρατιωτικές ομάδες και την κυβέρνηση Άσαντ. Οι Ιρανοί, επίσης, δεν απομακρύνονται ουδόλως από τη Συρία, το πιθανότερο ωστόσο είναι να τους βλέπουμε πλέον σε περιοχές σχετικά απομακρυσμένες από τα σύνορα Συρίας – Ισραήλ, ώστε να μην υπάρχουν «πατήματα» από πλευράς Ισραήλ για στρατιωτικά χτυπήματα (έστω και επιλεκτικά) εντός της συριακής επικράτειας. Τέλος, «εγγύηση της ασφάλειας του Ισραήλ» σημαίνει, τρόπω τινί, εξασφάλιση ότι δεν θα γίνονται επιθέσεις από συριακό έδαφος εντός της επικράτειας του Ισραήλ. Μόνο που εδώ υπάρχει το θέμα «Υψώματα του Γκολάν», τα οποία έχει καταλάβει κατά το ήμισυ το Ισραήλ, αλλά η πράξη αυτή δεν αναγνωρίζεται ούτε από τον ΟΗΕ, ούτε, φυσικά, από τους Ρώσους (για τους παθόντες Σύρους, ουδεμία κουβέντα, ασφαλώς)… Και, εάν έχετε παρατηρήσει, ο συριακός στρατός επιχειρεί ολοένα και στενότερα προς το κατεχόμενο κομμάτι των Υψωμάτων, μέσα στην επαρχία Κουνέιτρα, ενώ έχει ήδη εκκαθαρίσει πλήρως από τα υπολείμματα των αντικυβερνητικών ομάδων που στήριζε εδώ και χρόνια το Ισραήλ, προκειμένου να δημιουργούν φθορά στις δυνάμεις του Άσαντ. Το Ισραήλ μάλλον νιώθει τον κλοιό να στενεύει γύρω του και, το καλύτερο κατά τη γνώμη μας για το ίδιο, θα ήταν να αποχωρήσει πλήρως από τα Υψώματα του Γκολάν, όπως υποχρεούται και από τις αποφάσεις της ΓΣ του ΟΗΕ…
      Για το θέμα των πυραύλων, τέλος, τα πυραυλικά συστήματα που διαθέτει σήμερα η Συρία και βρίσκονται εκεί από την εποχή της ΕΣΣΔ μπορούν επιχειρησιακά να καλύψουν μια χαρά τις αμυντικές ανάγκες της χώρας. Το γιατί ισχύει αυτό, δυστυχώς δεν αναλύεται σε ένα μικρό σημείωμα, είναι ωστόσο τεκμηριωμένο και από στρατιωτικούς ειδικούς (διαφόρων εθνικοτήτων, μάλιστα)… Εάν, ωστόσο οι Σύροι και οι Ρώσοι διαγνώσουν ότι η αντιπυραυλική ομπρέλα της Συρίας χρειάζεται ενίσχυση, εσείς τι λέτε, δεν θα γίνει κάποιο «ντιλ»;;; Γνώμη μας είναι ότι θα γίνει και θα παραγίνει…

      • Ευχαριστω για την απαντηση. Ετσι οπως τα γραφετε ειναι, μονο που οι ρωσοι αργησαν υπερβολικα να παρεμβουν , παρολο που ο Ασαντ τους ειχε καλεσει επισημα απο την αρχη σχεδον των γεγονοτων. Αποτελεσμα το λογαριασμο να πληρωσει ο συριακος λαος και ειδικα αυτοι που πολεμησαν για να μη γινει η Συρια, Ιρακ η Λιβυη (απαιτηση του Ισραηλ) Οι αλεβιτες εχουν δωσει τουλαχιστον ογδοντα χιλιαδες νεκρους, σκοτωμενους σε αυτον τον αγωνα και μιλαμε για νεολαιους..Ε, ας ελπισουμε επιτελους να τελειωσει αυτος ο πολεμος και τα παθη αυτης της δυστυχης χωρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας