«Μεσοπρόθεσμο» 2019-22: Aποθέωση μετα-μνημονιακής λιτότητας και επιτροπείας

1376
αποτελέσματα

Με αφορμή την ανακοίνωση του «Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος» από την κυβέρνησης, εν όψει της κατάθεσης του νέου «Πολυνομοσχεδίου» στη Βουλή, ο Γιάννης Τόλιος, μέλος της ΠΓ της ΛΑ.Ε και υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής, δήλωσε ότι: «H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεμένη στο άρμα της Μνημονιακής πολιτικής και αυστηρής χειραγώγησης από τους 4 «Ιππότες της Αποκαλύψεως» (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ-ΕΜΣ), συνεχίζει και εντείνει τα μέτρα Λιτότητας και Επιτροπείας, σε βάρος μισθωτών, συνταξιούχων, εργαζόμενων νέων, αγροτών, επαγγελματιών και ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων. Προβάλει υποκριτικά την έξοδο από τα Μνημόνια, θεσμοθετώντας ταυτόχρονα ένα νέο άτυπο Μνημόνιο ως το 2022 και συνεχίζοντας τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και καταρράκωσης της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας. Έχοντας δεσμευτεί για πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ ως το 2022, καταφεύγει στο παιγνιδάκι των «παροχών» («αντίμετρα»), που θα προκύψουν τάχα από τα «υπερ-μαμούθ» πλεονάσματα (κάθε χρόνο άνω του 3,5%. Συγκεκριμένα 2018/3,56%, 2019/3,96%, 2020/4,15%, 2021/4,53%, 2022/5,19%), τα οποία αντιστοιχούν σε ποσά της τάξης 111 – 3.582 εκατ. € το χρόνο. Πρόκειται για καθαρή «πολιτική αγυρτεία».!

Υπόσχεται επίσης κατά πάγια τακτική, υψηλούς ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ, της κατανάλωσης, των επενδύσεων, των εξαγωγών και μείωση της ανεργίας, χωρίς να διδάσκεται από τον εκτροχιασμό των προβλέψεων των τελευταίων χρόνων, εξ αιτίας της ασκούμενης πολιτικής. Δεν βγάζει επίσης κανένα συμπέρασμα από την κοροϊδία επίλυσης του χρέους από τα υπερεθνικά αφεντικά, φθάνοντας στο σημείο να εκλιπαρεί μόνο μια μικρή παράταση της αποπληρωμής, ενώ ζεσταίνει τα σενάρια «επιτυχούς» εξόδου στις αγορές, με επιτόκια γύρω στο 4%.!! Παράλληλα θεωρείται δεδομένο η μείωση των συντάξεων από 18-30% από το 2019, καθώς και τη μείωση του αφορολόγητου κατά 40% με επιτάχυνση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, κά.!

Με το νέο πολυσέλιδο «Πολυνομοσχέδιο» η κυβέρνηση, στο όνομα της δ’ αξιολόγησης, συνεχίζει τις άθλιες πρακτικές του «κατεπείγοντος» και του «ενός άρθρου» και ψήφισης του Ν/Σ με συνοπτικές διαδικασίες, θεσμοθετώντας νέα Μνημονιακά μέτρα (συνέχιση ιδιωτικοποιήσεων, αύξηση ΕΝΦΙΑ τουλάχιστον σε 60% περιοχές-ζώνες της χώρας με αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, καθώς νέες αντεργατικές ρυθμίσεις στη λειτουργία του δημοσίου και άλλες ρυθμίσεις). Όλα τα παραπάνω σηματοδοτούν συνέχιση φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, λεηλασίας δημόσιας περιουσία, παραγωγικής παρακμής, υψηλής ανεργίας και εξανδραποδισμού της νεολαίας. Συνυπεύθυνοι σε αυτήν πορεία είναι όλα τα κόμματα του Μνημονιακού τόξου, καθώς η εγχώρια ελίτ και οι υποστηρικτές της.

Για τη «Λαϊκή Ενότητα», αφετηριακή προϋπόθεση βιώσιμης εξόδου από την κρίση, είναι η άμεση κατάργηση της Λιτότητας και της Επιτροπείας και η εφαρμογή σχεδίου παραγωγικής ανόρθωσης, δικαιότερης διανομής και αναδιανομής εισοδήματος, αύξησης απασχόλησης και μείωσης ανεργίας και προστασίας θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων. Γιαυτό καλεί εργαζόμενους, συνταξιούχους και τη νεολαία, να συμμετάσχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις κατά του νέου αντιλαϊκού «Πολυνομοσχεδίου» και συνολικής ανατροπής της ασκούμενης πολιτικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας