Μεγάλη και αγωνιστική η πορεία για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου

2686
πορεία

Με πλήθος πολλών χιλιάδων πολιτών, κυρίως νεολαίας, ολοκληρώθηκε ειρηνικά, ενωτικά και αγωνιστικά η μεγάλη πορεία για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα ενάντια στα μνημόνια, την λιτότητα, τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και το ΝΑΤΟ, το ευρώ και την ΕΕ και υπέρ μιας δημοκρατικής ανατροπής και ανεξάρτητης Ελλάδας χωρίς κηδεμονίες, με εγγυημένες εργασιακές κατακτήσεις, απασχόληση και αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.

Οι φοιτητές μπροστά στη διαδρομή πορεύονταν κρατώντας τεταμένα και με κόκκινα τριαντάφυλλα στο κέντρο της την ματοβαμμένη ελληνική σημαία του Πολυτεχνείου.

Διαδηλωτές, επίσης, μόλις έφτασαν μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ, ή οποία ήταν περικυκλωμένη από αναρίθμητες διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικές κλούβες έκαψαν συμβολικά την αμερικανική σημαία.

Στην πορεία συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι και πολλά εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες και φυσικά μεγάλα μπλοκ από όλες τις οργανώσεις, τα κόμματα της Αριστεράς και τις νεολαίες τους.

Με μεγάλο και αγωνιστικό μπλοκ συμμετείχε στην πορεία και η Λαϊκή Ενότητα μαζί με τη νεολαία της και με όλα τα κεντρικά στελέχη της να δίνουν το παρόν με επικεφαλής τον Παν. Λαφαζάνη.

Ενώ η πορεία του Πολυτεχνείου εξελίχθηκε αγωνιστικά, ενωτικά και ειρηνικά, επεισόδια έγιναν, μετά το τέλος της, έξω από την ΓΑΔΑ, ενώ ακολούθησαν ένταση, μολότοφ και χημικός πόλεμος στα Εξάρχεια και περιμετρικά του Πολυτεχνείου.

πορεία

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας