Μέσα η Ηριάννα και ο Περικλής, έξω ο Ρουπακιάς και η Σκορδέλη;

2521
διαστροφές
Και οι κρίνοντες κρίνονται, λέμε. Και ότι πρέπει να αφουγκράζονται την κοινωνία. Αλλά τι γίνεται όταν φαίνεται πως ακούει επιλεκτικά, βλέπει ό,τι θέλει και μιλάει με προκατάληψη;
Η Σκορδέλη είναι μια χρυσαυγίτισα που υποδυόταν την αγανακτισμένη κάτοικο του Άγιου Παντελεήμονα γυρνώντας από κανάλι σε κανάλι τότε που ένα ολόκληρο σύστημα πάλευε να στρώσει το έδαφος για την Χρυσή Αυγή. Μετά βρέθηκε στο σκαμνί για σειρά αδικημάτων μεταξύ των οποίων και η ηθική αυτουργία στο παρολίγον φονικό μαχαίρωμα ενός Αφγανού.
Χρόνια ολόκληρα πότε για τον έναν και πότε για τον άλλον λόγο η δίκη αναβαλλόταν μέχρι που, φέτος, εδέησε να φτάσει στο ακροατήριο και οι δικαστές τη καταδίκασαν. Μόνο που η τυφλή δικαιοσύνη τα έφερε από εδώ τα έφερε από εκεί και παρά την καταδίκη η χρυσαυγίτισσα που κατ’ εξακολούθηση ανακατευόταν σε ρατσιστικές επιθέσεις έμεινε ελεύθερη, καθώς καταδικάστηκε μεν αλλά με αναστολή δε.
Η Ηριάννα όμως, άπαξ και καταδικάστηκε πρέπει να μείνει μέσα.
Γιατί δεν είναι χρυσαυγίτισσα, δεν συμμετέχει σε ρατσιστικές επιθέσεις και προπάντων δεν κάνει παρέα με σωστά άτομα, καθώς στον κύκλο της δεν υπάρχουν μέλη, υποστηρικτές ή χορηγοί της εγκληματικής συμμορίας. Άρα αρκούν μια δυο έωλες αναφορές, λχ γιατί δεν χώρισε τον σύντροφό της όταν βρέθηκε κατηγορούμενος πριν… αθωωθεί και ένα μερικό αποτύπωμα που δεν μπορούν να το υπερασπιστούν ούτε αυτοί που το χειρίστηκαν, για να βρεθεί πίσω από τα σίδερα και οι δικαστές του “Αναστολών” να πετάξουν το κλειδί.
Για τον Περικλή τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Γιατί δεν πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να δολοφονεί κάποιον επειδή απλά δεν του άρεσαν οι απόψεις και η στάση του. Γιατί επίσης δεν είναι χρυσαυγίτης και δεν βγάζει μεροκάματο “πηγαίνοντας στα γραφεία” και βγαίνοντας από εκεί για να τσακίσει μετανάστες, να σπάσει τα μαγαζιά τους, να σκοτώσει ακόμα “προς παραδειγματισμόν”, για να εγκατασταθεί ο φόβος στις εργατογειτονιές του Πειραιά.
Ο Περικλής δεν γινόταν να βγει από το κελί, γιατί απλά δεν είναι ο Ρουπακιάς.
Ο Ρουπακιάς λοιπόν μπορεί να είναι δολοφόνος, ακόμα και σύμφωνα με τα λεγόμενα της νεοναζιστικής συμμορίας που παίρνει αποστάσεις από αυτόν για να μείνει στο απυρόβλητο, μπορεί να είναι αμετανόητος, μπορεί να είναι ένα τυπικό “επαγγελματικό στέλεχος” της εγκληματικής οργάνωσης, μπορεί όλες οι παρέες του να είναι οι άλλοι… υπόδικοι χρυσαυγίτες, αλλά είναι ακόμα ελεύθερος.
Αν όλα αυτά τα δούμε μαζί, το ένα πλάι στο άλλο, το συμπέρασμα δεν είναι διόλου τιμητικό για τον εισαγγελέα που ζήτησε να απορριφθούν τα αιτήματα της Ηριάννας και του Περικλή, για τους τρεις δικαστές που ψήφισαν την πρότασή του αλλά και γενικότερα για τη Δικαιοσύνη.
Και για να δέσει καλύτερα αυτή η υπόθεση και να φανούν καλύτερα όλες οι διαδρομές της σκέψης των δικαστικών λειτουργών αυτής της κατηγορίας, αρκεί να προσθέσουμε ότι αυτός ο ίδιος Προβατάρης πριν από μερικά χρόνια είχε παραπέμψει στο Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου συνάδελφό του κατηγορώντας τον για “ανάρμοστη σε δικαστικό λειτουργό συμπεριφορά” επειδή είχε διατυπώσει… αντιμνημονιακές απόψεις.
Άντε μετά, με αυτά και με εκείνα, να βρούμε το δίκιο μας.
*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος
**Πηγή: news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας