Λιβύη: “Ξεφτιλίστηκε”το εμπάργκο όπλων της ευρωπαϊκής επιχείρησης “IRINI”

1335
εμπάργκο
Αντί να ελέγξει κάνει πλάτες στην Τουρκία για να τροφοδοτεί με οπλισμό και μισθοφόρους τον Φ. Σάρατζ

Στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για τη Λιβύη τον περασμένο Δεκέμβρη αποφασίστηκε να συγκροτηθεί ευρωπαϊκή δύναμη που θα περιφρουρήσει το εμπάργκο όπλων και αποστολής μισθοφόρων στη Λιβύη.

Η επιχείρηση αυτή για την προάσπιση του εμπάργκο πήρε το όνομα “Irini“.

Είναι τραγικό ότι η επιχείρηση αυτή εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο φιάσκο και σε άλλον έναν εξευτελισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε αντί με την επιχείρηση “Irini” να περιφρουρεί το εμπάργκο στη Λιβύη, να κάνει πλάτες, τελικά, στην Τουρκία να σπάει το εμπάργκο και να τροφοδοτεί με μισθοφόρους και εξοπλισμό την ψευδο-κυβέρνηση των ανδρεικέλων της στην Τρίπολη.

Το μόνο πλοίο που σταμάτησε στις 22 Μαΐου μια γαλλική φρεγάτα ήταν ένα δεξαμενόπλοιο συμφερόντων Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που υποτίθεται για να βοηθήσει τον Χαλίφα Χαφτάρ κατευθυνόταν στο λιμάνι του Τομπρούκ για να παραλάβει κατεργασμένα προϊόντα πετρελαίου.

Σήμερα μια φρεγάτα μόνο έχει απομείνει να εκτελεί, υποτίθεται, υπηρεσίες προφύλαξης του εμπάργκο και αυτή είναι η φρεγάτα “ΣΠΕΤΣΑΙ” που αντικατέστησε την επίσης ελληνική “ΥΔΡΑ“, η οποία υπέστη περιέργως βλάβη.

Το γελοίο είναι ότι αυτή η φρεγάτα είναι αντιμέτωπη με 4 τουρκικές φρεγάτες τύπου “Perry” που  περιπολούν στο λιβυκό πέλαγος και οι οποίες δεν κάνουν απλώς επίδειξη σημαίας αλλά παίρνουν και μέρος σε επιχειρήσεις στο πλευρό της ψευδο-κυβέρνησης του Φ. Σάρατζ.

Η επιχείρηση “IRINI” είναι το άλλοθι για να γίνεται ακώλυτα από την Τουρκία η τροφοδοσία της ψευδο-κυβέρνησης Σάρατζ από θάλασσα και αέρα. Από τον αέρα περνάνε ανενόχλητα τουρκικά μεταγωγικά μέσω του FIR Λευκωσίας και Καΐρου και εξοπλίζουν το καθεστώς της Τρίπολης, χωρίς κανένας από την Ε.Ε που έλαβε αποφάσεις για το εμπάργκο στη Λιβύη να ενοχλείται ή να έχει πράξει το παραμικρό για να εμποδίσει αυτήν την παράνομη τουρκική δραστηριότητα.

Το τραγικό είναι ότι και η Ελλάδα τηρεί σιγή ιχθύος για την τουρκική τροφοδοσία και τις επεμβάσεις στη Λιβύη και “αφελώς“, στην πραγματικότητα παραδομένη και προσκυνημένη, στηρίζεται στη βοήθεια της Ε.Ε για να αντιμετωπίσει την τουρκική επιθετικότητα! Κούνια που τους κούναγε!

 

Κ.Μ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας