Λευκίμμη: Με τον αντιρατσιστικό παραπέμπεται ο δολοφόνος του Αλβανού εργάτη

922
αντιρατσιστικό

Με τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου αναμένεται να δικαστεί ο 44χρονος δολοφόνος του 63χρονου Αλβανού Πετρίτ Ζίλφε, ο οποίος έπεσε νεκρός στις 26 Νοεμβρίου στη Λευκίμμη της Κέρκυρας.

Ο εισαγγελέας της Κέρκυρας ενημέρωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής πως ο 44χρονος παραπέμπεται να δικαστεί με τις συγκεκριμένες διατάξεις, κάτι που σημαίνει ότι το έγκλημα θεωρείται ρατσιστικό.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του 44χρονου, για τον οποίο υπάρχουν πληροφορίες και καταγγελίες πως διατηρεί στενές σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, αρνήθηκε πως το έγκλημα έχει ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 44χρονος ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι διαπληκτίστηκε εντόνως με τον 63χρονο εργάτη γης για προσωπικούς λόγους στον επαρχιακό-αγροτικό δρόμο Δραγωτινών-Σπαρτερών.

Στην απολογία του στην ανακρίτρια Κέρκυρας, ο 44χρονος φέρεται να έφερε ως κίνητρο της πράξης του, «την κατάσταση του εν βρασμώ ψυχής, στην οποία είχε περιέλθει», όπως είπε, «καθώς και την επήρεια ναρκωτικών και μέθης που βρισκόταν», όπως ισχυρίστηκε, και το οποίο αναμένεται να διαπιστωθεί εάν ισχύει από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που υποβλήθηκε.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 44χρονος φέρεται, στην απολογία του στην ανακρίτρια, να δήλωσε ότι «προσφάτως είχε πάρει διαζύγιο από την σύζυγό του και αυτό του είχε επηρεάσει επιπρόσθετα την ψυχολογική κατάσταση την οποία βρισκόταν».

Για την καταδίκη του ρατσιστικού εγκλήματος, η Πρωτοβουλία Πολιτών της Λευκίμμης καλεί σε αντιφασιστική πορεία, αύριο Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στις 6 μ.μ., μετά από συγκέντρωση στην πλατεία Αγίων Πάντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας