Απλήρωτοι από το καλοκαίρι επικουρικοί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

1324
απλήρωτοι

Απλήρωτοι από το καλοκαίρι παραμένουν πολλοί από τους επικουρικούς εργαζόμενους στα νοσοκομεία, ενώ σε κάποια απ’ αυτά, εξαιτίας της άρνησης παρέδρων να θεωρήσουν εντάλματα μισθοδοσίας, έχει δοθεί εντολή να μη δουλεύουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι νύκτες, Κυριακές και αργίες και οι υπηρεσίες τούς καταβάλλουν μόνο τις τακτικές αποδοχές.

Συνδικαλιστικοί φορείς, σε συναντήσεις που είχαν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, είχαν επισημάνει ότι η παράταση των συμβάσεων μέχρι τον Μάιο του 2019, που δόθηκε με νόμο, δεν ήταν αρκετή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει εξαιτίας μιας σειράς αποφάσεων παρέδρων καθώς και του 1ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Όμως το υπουργείο Υγείας στάθηκε αρνητικό στην πρόταση των συνδικάτων για μονιμοποίηση των συμβασιούχων μέσω της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, που θα έδινε διέξοδο σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που διαρκώς επαναλαμβάνεται .

Το εντυπωσιακό είναι ότι το υπουργείο, ενώ δεν παίρνει καμία πρωτοβουλία για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα που διαρκώς διογκώνεται, δηλώνει στις συναντήσεις που έχει με συνδικαλιστικούς φορείς πως κάνει ότι μπορεί για να το αντιμετωπίσει.

Εντύπωση προκαλεί ότι ακόμα και η προκήρυξη, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του υπουργείου θα οδηγούσε έστω και ένα μικρό μέρος από τους συμβασιούχους να καταλάβουν μόνιμη θέση, δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα, παρά το γεγονός ότι ο χρόνος που ορίζει ο σχετικός νόμος εξαντλείται.

Η απάντηση σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που διαρκώς επιδεινώνεται δεν είναι η αναμονή αλλά η οργάνωση του αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία. Ο συντονισμένος αγώνα όλων των εργαζομένων που θα θέτει ως αιτήματα την κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, την μονιμοποίηση των συμβασιούχων μέσω της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και την στελέχωση των μονάδων υγείας με μόνιμο προσωπικό είναι ο μόνος δρόμος που δίνει διέξοδο σε αυτό το ακανθώδες πρόβλημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας