ΛΑ.Ε: Όχι στην κατάφωρη παραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού της Καταλωνίας

1309
λαϊκή

Η ΛΑΕ καταγγέλλει τις Ισπανικές αρχές για την κατάφωρη παραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού της Καταλωνίας και για τις ενέργειές τους να παρεμποδίσουν  με τον αυταρχισμό και την αστυνομική βία την άσκηση δημοκρατικών δικαιωμάτων του και την ελεύθερη έκφραση της θέλησης του.
Οι αστυνομικές αρχές, με ευθύνη της Κυβέρνησης Ραχόι και συνυπεύθυνη την Ευρωπαϊκή Ένωση, προβαίνουν σε ωμή καταστολή  εις βάρος πολιτικών και πολιτών της Καταλωνίας, αποδεικνύοντας με τον πιο περίτρανο τρόπο την έλλειψη δημοκρατίας  στην Ισπανία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι εισβολές σε γραφεία των πολιτικών κομμάτων και ειδικά του CUP, ξυπνούν τις πιο άσχημες μνήμες της ισπανικής ιστορίας και θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές.
Η ΛΑΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο καταλανικό λαό και καλεί όλες και όλους να  αντιταχθούν στον αυταρχισμό και να στηρίξουν την ελεύθερη έκφραση της γνώμης του, η οποία πρέπει  να γίνει σεβαστή από τις ισπανικές και τις ευρωπαϊκές αρχές.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΛΑΕ έξω από Ισπανική Πρεσβεία, Δ. Αρεοπαγίτου 21, πλησίον Μουσείου Ακρόπολης, στάση μετρό Ακρόπολη, την Παρασκευή  29 Σεπτεμβρίου στις 6.00 μ.μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας