Λαφαζάνης και Πετράκος στη Θεσ/νικη: Ξεπούλάνε και διαλύουν τα ΕΛΠΕ

2429
λαφαζάνης

Ο γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε Παναγ. Λαφαζάνης συνοδευόμενος από τον Υπεύθυνο Ενέργειας Θ. Πετράκο, την Συντονίστρια της Νομαρχιακής ΛΑ.Ε Θεσσαλονίκης Χ. Σουλτανίδου και τις πρώην βουλευτίνες Δ. Χαραλαμπίδου, Λίτσα Αμμανατίδου και Γιάννα Γαϊτάνη επισκέφτηκαν σήμερα το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στη Θεσ/νικη στα πλαίσια του συνεχιζόμενου αγώνα της ΛΑ.Ε ενάντια στο ξεπούλημα των ΕΛΠΕ.

Αρχικά συναντήθηκαν με τα σωματεία των εργ/νων αορίστου χρόνου και των εργολαβικών και στη συνέχεια με τους εργ/νους στην καντίνα του διυλιστηρίου.

Κατά την ομιλία του ο Παν. Λαφαζάνης στους εργ/νους και στους εκπροσώπους τους μεταξύ των άλλων τόνισε:

“Αποτελεί μέγα εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα η απόφαση της κυβέρνησης καθ’ υπόδειξιν στην ουσία του κ. Λάτση να ξεπουλήσει τα ΕΛΠΕ σε ξένους πολυεθνικούς ομίλους. Επιπλέον η απόφαση της αυτή συνιστά πράξη απιστίας κατά του δημοσίου συμφέροντος, διότι γίνεται στην ουσία για να ικανοποιηθούν οι θελήσεις της πλευράς Λάτση.

Το ξεπούλημα των ΕΛΠΕ στην σημερινή συγκυρία σε συνδυασμό με το ξεπούλημα και των άλλων ενεργειακών επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ), μετατρέπει τη χώρα σε προτεκτοράτο χωρίς δημόσια ενεργειακή βάση.

Ειδικά για το διυλιστήριο της Θεσ/νικης το ξεπούλημα του θα είναι και το τέλος του διότι κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα σημάνει το σταμάτημα της παραγωγικής του δραστηριότητας και τη μετατροπή του σε μία εμπορική επιχείρηση με ότι αυτό συνεπάγεται για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας αλλά και για την απασχόληση των εργ/νων.

Οι εργ/νοι θα είναι αυτοί οι οποίοι θα πληρώσουν πρώτοι τη νύφη με τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα τέτοιο δικαίωμα να προχωρήσει σε αυτό το εθνικό έγκλημα.

Η Λαϊκή Ενότητα θα κάνει ότι είναι δυνατόν μαζί με τους εργαζόμενους και μαζί με το λαό για να αποτρέψει αυτή τη πράξη εθνικής προδοσίας. Επιπλέον η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν επιχείρημα διότι το σημερινό μάνατζμεντ που ανήκει στο δημόσιο απέδειξε ότι μια δημόσια επιχείρηση να είναι κερδοφόρα.

Η δική μου συμβολή ως Υπουργός Ενέργειας ήταν να αποκαταστήσω την νομιμότητα η οποία παραβιαζόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν επί της ουσίας το μάνατζμεντ δεν το είχε το δημόσιο αλλά η πλευρά Λάτση”.

Τέλος, μιλώντας ειδικά για τους εργολαβικούς εργαζόμενους, οι οποίοι επί χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες δεσμεύτηκε ότι “η Λαϊκή Ενότητα θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον Πρόεδρο και Δ/ων Σύμβουλο των ΕΛΠΕ για να του θέσει το ζήτημα της μετατροπής των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου από τα ΕΛΠΕ”.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν την συμβολή του Παν. Λαφαζάνη ως ο μόνος και ο πρώτος Υπουργός που κατάφερε, να αναλάβει το δημόσιο το μάνατζμεντ που του ανήκε.

Τέλος συναντήθηκε με τη Διεύθυνση στα γραφεία της διοίκησης των διυλιστηρίων της Θεσσαλονίκης με τους Χριστόφορο Αντώτσιο, Δ/ντη Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων, την Μουγκριώτου Βασιλική, Δ/ντρια Υγιεινής και Ασφάλειας, Προστασίας του Περιβάλλοντος και διασφάλισης ποιότητας, τον Δανιήλ Αντωνόπουλο, Δ/ντη Λειτουργίας Διυλιστηρίου και τον Δημήτρη Πορλίδα, Επικεφαλής Τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού ΒΕΘ, όπου ενημερώθηκε και εξέφρασε για ακόμη μία φορά την κατηγορηματική αντίθεση της ΛΑ.Ε στο προωθημένο ξεπούλημα των ΕΛΠΕ από την μνημονιακή κυβέρνηση του κ.Τσίπρα.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας