Ο Trump εμφανίζεται ως θύμα: Η εκμετάλλευση των ΗΠΑ στο εμπόριο δεν μπορεί να συνεχιστεί

1436
Τραμπ

Η Σύνοδος των χωρών του G7 στον Καναδά ήταν «πολύ επιτυχής», με το εμπόριο να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Donadl Trump λίγο πριν αποχωρήσει από τη διάσκεψη.

Ο Trump υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ αποτέλεσαν αντικείμενο εκμετάλλευσης για δεκαετίες από τις άλλες χώρες, ενώ κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί.

Παράλληλα, τόνισε ότι είπε στις χώρες που συμμετείχαν στη Σύνοδο ότι απαιτεί δίκαιη και αμοιβαία πρόσβαση στις αγορές, αλλά και τερματισμό της άδικης πρακτικής στο εμπόριο.

Εξάλλου δήλωσε ότι οι χώρες της ομάδας G7 αρχίζουν ν’ αναλαμβάνουν δεσμεύσεις για ένα πιο δίκαιο εμπόριο με τις ΗΠΑ, ενώ δεν τις κατηγόρησε για τις εμπορικές συμφωνίες του παρελθόντος, αποδίδοντας την ευθύνη στους προηγούμενους ηγέτες των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης, ότι συζήτησε με τους ηγέτες των άλλων χωρών της Συνόδου την απειλή της μη ελεγχόμενης μετανάστευσης, την απειλή από το Ιράν, όπως επίσης και για τον εξτρεμισμό, ενώ τόνισε ότι οι χώρες που συμμετέχουν στο G7 μοιράζονται τις ίδιες αξίες.

Για τον λόγο αυτό είπε ότι μπορούν να συντονιστούν και να πετύχουν για το κοινό καλό.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η επίσκεψή του στην Σιγκαπούρη και η συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Yong Un είναι μία «αποστολή ειρήνης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας