Λαφαζάνης-Ήσυχος εκφράζουν αποτροπιασμό για επίθεση στο προξενείο της Ρωσίας

928
λαφαζάνης

Δήλωση Παναγ. Λαφαζάνη Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε 

Παν. Λαφαζάνης: Αποτροπιασμός για την προβοκατόρικη επίθεση στο Ρώσικο προξενείο

 

Με αισθήματα αποτροπιασμού πληροφορηθήκαμε την επίθεση με χειροβομβίδα στο Ρώσικο προξενείο στο Χαλάνδρι.

Καταδικάζω αυτήν την προβοκατόρικη επίθεση και διατυπώνω, επιπροσθέτως, την απορία μου για την επιλογή του στόχου και την αιτιολόγηση του.

Εκφράζω την συμπαράσταση μου στο προσωπικό της Ρώσικης πρεσβείας και υπογραμμίζω για άλλη μια φορά πόσο αναγκαία είναι για την χώρα μας και την περιοχή μας, ιδιαίτερα στις σημερινές περιστάσεις, η καταπολέμηση νεοψυχροπολεμικών νοοτροπιών και η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων συνεργασίας της Ελλάδας με την Ρώσικη ομοσπονδία.

Δήλωση Κ. Ήσυχου  Αναπληρωτή γραμματέα της Διεθνούς επιτροπής φίλων της Κριμαίας 

Βρίσκομαι στην Μόσχα στην διεθνή συνάντηση για την  5η επέτειο της επανένωσης της Κριμαίας με την Ρωσική ομοσπονδία μετά το δημοκρατικό δημοψήφισμα των λαών της Κριμαίας, μαζί με δεκάδες αντιπροσωπείες άπω το εξωτερικό . Με λύπη ενημερώθηκα για την αποτρόπαια  επίθεση που έγινε της πρωινές ώρες της Παρασκευής στο προξενικό τμήμα της Ρωσικής πρεσβείας της Αθήνας .

« Εκφράζω τη αμέριστη αλληλεγγύη μου σε όλους εσάς, διπλωματικό προσωπικό και εργαζόμενοι, που δεχθήκατε ένα άνανδρο και ύποπτο κτύπημα, που ευτυχώς δεν είχε θύματα, στις πρωινές ώρες στο προαύλιο του προξενικού τμήματος της Ρωσικής ομοσπονδίας στην Αθήνα . Δηλώνω τον αποτροπιασμό μου για τέτοιου είδος « σκοτεινές» ενέργειες που δεν μπορούν να τραυματίσουν τις αδελφικές σχέσεις του Ελληνικού  και Ρωσικού λαού»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας