Κ.Μπακογιάννης έβαλε…«ιονιστές καθαρισμού αέρα» στην Ομόνοια:«Ισοδυναμoύν με 30 δέντρα»!

1100
ιονιστές καθαρισμού αέρα» στην Ομόνοια

Σε μία πρωτοφανή κίνηση προχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος μετά τον κοστοβόρο και αποτυχημένο «Μεγάλο Περίπατο», τοποθέτησε… τέσσερις ιονιστές αέρα στην Ομόνοια για να καθαρίζουν τον αέρα από τα καυσαέρια. 

Ο δήμος δηλώνει πως οι τέσσερις συσκευές αυτές είναι «ισοδύναμες με 30 δέντρα», δηλαδή η κάθε μία είναι ίση με… 7,5 δέντρα. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», τοποθετήθηκαν τέσσερις συσκευές απορρόφησης ρυπογόνων μικροσωματιδίων έξυπνης τεχνολογίας καθώς και δύο αισθητήρες ανίχνευσης ποιότητας αέρα και καιρού, στην πλατεία Ομονοίας.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μεγάλου μεγέθους ιονιστές με το αποτέλεσμά τους να ισοδυναμεί – όπως αναφέρει πάντα το ρεπορτάζ – με μια αντίστοιχη φύτευση τριάντα δέντρων. Σημειώνεται ότι οι συσκευές αυτές δεν έχουν συνδεθεί και άρα δεν λειτουργούν ακόμα.

Πάντως, αρκετοί είναι οι πολίτες που σχολίασαν αρνητικά την είδηση αυτή και διερωτήθηκαν γιατί δεν προκρίθηκε η φύτευση πραγματικών δένδρων που όχι μόνο θα βοηθούσαν στο θέμα του καθαρισμού αέρα, αλλά θα προσέφεραν σκιά και θα ομόρφαιναν αισθητικά το απελπιστικά γκρι κέντρο της πρωτεύουσας.

Μάλιστα στο twitter το θέμα έγινε «trending» με πολλούς χρήστες να τρολάρουν τον δήμαρχο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας