Κ.Ευσταθίου-ΕΔΕΚ: Ευρύτατες παρακολουθήσεις στην Κύπρο. Μηχανήματα παρακολούθησης και σε κομματικά υπόγεια

900
«Γίνονται παρακολουθήσεις και όχι μόνο πολιτικών προσώπων», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Vouli.TV ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Κωστής Ευσταθίου.

 

Όπως αποκάλυψε, «τα κόμματα» στην Κύπρο «αγοράζουν υπηρεσίες από αυτούς που παραβιάζουν το νόμο. Στην Κύπρο έχουμε κάνει πολλές εκπτώσεις σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Πρόσθεσε μάλιστα πως «είναι κοινή διαπίστωση ότι τα κόμματα παρανομούν, αλλά δεν μπορείς να το αποδείξεις».

Δήλωσε παράλληλα ότι «υπάρχουν και κομματικά υπόγεια όπου υπάρχουν μηχανήματα παρακολούθησης αλλά τα εμφανίζουν ως μηχανήματα καταπολέμησης των παρακολουθήσεων».

Ο κ. Ευσταθίου διαμήνυσε επίσης ότι η τεχνολογία έχει φθάσει σε τέτοια επίπεδα που μπορεί κάποιος, που έχει πρόσβαση σε εταιρία τηλεπικοινωνιών, να παρακολουθήσει πολύ εύκολα τον οποιονδήποτε.

«Βεβαίως και η Αστυνομία μπορεί να παρακολουθήσει και οποιοσδήποτε έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό. Δυστυχώς υπάρχει ένα πεδίο λαμπρό στην Κύπρο για οποιανδήποτε θέλει να επέμβει στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του κάθε πολίτη. Και σ’ αυτό  φταίει και ο πολίτης και τα κόμματα που δεν επιδεικνύουν την απαραίτητη ευαισθησία», πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας