Διαλυμένο κράτος σε αποσύνθεση: Κατέρρευσε η τηλεκπαίδευση

965
Κατέρρευσε η τηλεκπαίδευση

Ούτε δυο διδακτικές ώρες δεν άντεξε το σύστημα τηλεκπαίδευσης (WEBEX) και έπεσε, αφήνοντας τα παιδιά της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε αδυναμία σύνδεσης με τους καθηγητές τους. Αυτό είναι το «καθόλα έτοιμη» που είχε δηλώσει η υπουργός Νίκη Κεραμέως.

Αν και το υπουργείο Παιδείας είχε μήνες να προετοιμαστεί από το πρώτο lockdown, και στην τηλεκπαίδευση, τελικά όπως φάνηκε και σε αυτόν τον τομέα δεν υπήρξε καμία μέριμνα και τα προβλήματα ξεκίνησαν από την πρώτη κιόλας ώρα. Είναι η πολλοστή φορά που οι σχεδιασμοί της υπουργού Παιδείας καταλήγουν σε φιάσκο, ενώ εκτεθειμένα είναι και τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα υπουργεία, όπως στην προκειμένη περίπτωση το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πλήθος ειρωνικών και οργισμένων μηνυμάτων στα social media από γονείς και μαθητές για το σύστημα που «κράσαρε» με το «καλημέρα» και με αποτέλεσμα οι μαθητές (σημ: όσοι είχαν τη δυνατότητα) να μην μπορούν να συνδεθούν για να παρακολουθήσουν το μάθημά τους. Η εφαρμογή Webex Meetings, που χρησιμοποιείται από το υπουργείο, τους «πετάει» έξω αναγράφοντας σε μήνυμα πως παρουσιάστηκε πρόβλημα στην σύνδεση.

Ενδεικτικά όπως καταγγέλλουν γονείς στο tvxs.gr, «Ξυπνήσαμε από τις 7 γονείς και μαθητές, για να πέσει το WEBEX και να μη γίνει μάθημα. Μπράβο στους αρίστους της κυβέρνησης. «Εννιά μήνες δεν ήταν αρκετοί ούτε για ένα καλό σύστημα τηλεκπαίδευσης ούτε για επιπλέον ΜΕΘ και ΜΜΜ. Είμαστε στο έλεος», λέει μητέρα μαθητή γυμνασίου.

«Στην υπουργό που φρόντισε να αποφασίσει απουσία για τα παιδιά που δεν μπαίνουν στην τηλεκπαίδευση ποιος θα βάλει απουσία σήμερα που ξεγυμνώθηκε η ανικανότητα της;», διερωτάται ένας πατέρας. «Κάποιος να απαντήσει στα παιδιά μας που μας ρωτάνε που σταματάει η ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης. Έπεσε το WEBEX την πρώτη μέρα τη δεύτερη ώρα», καταγγέλει μητέρα άλλου μαθητή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας