Κυβέρνηση Μπολσονάρου: Αντικομμουνιστικό παραλήρημα και εκκαθάριση του δημοσίου από Αριστερούς

811
μπολσουνάρου

Σε αντικομμουνιστικό παραλήρημα και σχέδια για γενικευμένη επίθεση σε δημοκρατικά, εργατικά και λαϊκά δικαιώματα επιδόθηκαν οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης της Βραζιλίας και ο ακροδεξιός πρόεδρος της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Ο Μπολσονάρου, ορκισμένος αντικομμουνιστής, νοσταλγός της δικτατορίας, «αγαπημένο παιδί» του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και βασική επιλογή τμημάτων της αστικής τάξης της Βραζιλίας, επιδιώκει να επιβάλει καθεστώς τρόμου στη χώρα από τις μέρες της διακυβέρνησης του.

Με κύριο στόχο να δυναμώσει την επίθεση εναντίον των λαϊκών δικαιωμάτων προς όφελος της άρχουσας τάξης της χώρας της Λατινικής Αμερικής, η κυβέρνηση Μπολσονάρου, ετοιμάζει μαζικό πογκρόμ.  Σχεδιάζει να απολύσει τους συμβασιούχους στον δημόσιο τομέα, προκειμένου να “εκκαθαρίσει” τη Βραζιλία από “τις σοσιαλιστικές και κομμουνιστικές ιδεολογίες”(!!), όπως ανακοινώθηκε σήμερα, μετά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

“Δεν έχει κανένα νόημα να διατηρήσουμε σε μια κυβέρνηση με ένα προφίλ σαν το δικό μας, ανθρώπους που προασπίζονται μια άλλη λογική, ένα άλλο πολιτικό σύστημα, μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας”, δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης, Όνιξ Λορενζόνι, αφού ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο Προεδρικό Μέγαρο του Πλανάλτο, στη Μπραζίλια.

“Έχουμε το θάρρος να κάνουμε αυτό που έλειψε από την προηγούμενη κυβέρνηση, να αρχίσουμε να καθαρίζουμε το σπίτι μας από την αρχή”, επέμεινε. Ο νέα ακροδεξιά κυβέρνηση που αναρριχήθηκε στην εξουσία εκμεταλλευόμενη τη μεγάλη δυσφορία που υπήρχε στο λαό από την προηγούμενη σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση των Λούλα – Ρουσέφ – η οποία το 2016 ανατράπηκε από τον πρώην σύμμαχό της, Μισέλ Τέμερ, και άλλα αστικά κόμματα που συμμαχούσαν για χρόνια με το Κόμμα Εργατών (PT), έρχεται πλέον να πάρει τη μεγάλη ρεβάνς.

Την Τετάρτη ο Λορενζόνι, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα κάνει “εκκαθάριση” στο δικό του υπουργείο και ότι θα απολύσει 300 συμβασιούχους που προσελήφθησαν στον δημόσιο τομέα χωρίς να έχουν περάσει από εξετάσεις. Σήμερα όμως, πήγε ένα βήμα πιο πέρα, εξηγώντας ότι το ίδιο μπορεί να κάνουν και όλα τα άλλα υπουργεία.

“Είναι ο μοναδικός τρόπος για να κυβερνήσουμε αποτελεσματικά και να κάνουμε αυτό που αποφάσισε η βραζιλιάνικη κοινωνία μέσω της κάλπης: να βάλουμε τέλος στις σοσιαλιστικές και κομμουνιστικές ιδέες που μας οδήγησαν στο σημερινό χάος, με την ανεργία (…) την ανασφάλεια στις οικογένειες, τις κακές επιδόσεις του συστήματος υγείας και τα σχολεία που κάνουν πολιτική κατήχηση αντί να εκπαιδεύουν”, ισχυρίστηκε.

Ο Λορενζόνι είπε επίσης ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να εξοικονομήσει χρήματα συνενώνοντας υπηρεσίες και θέτοντας σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα πώλησης κτιρίων που ανήκουν σε διάφορα υπουργεία αλλά δεν χρησιμοποιούνται από το κράτος.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, η αναδιάρθρωση αφορά κατά κύριο λόγο την κατάργηση μιας υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας που ήταν υπεύθυνη για την εφαρμογή σχολικών προγραμμάτων σχετικών με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την απόρριψη του ρατσισμού! Το τμήμα θα αντικατασταθεί από ένα άλλο, με στόχο τη μείωση του αναλφαβητισμού. Με ένα μήνυμά του στο Twitter ο ίδιος ο Μπολσονάρου υπερασπίστηκε αυτήν την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι “να εκπαιδευτούν πολίτες έτοιμοι να μπουν στην αγορά εργασίας, σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που είχαν επενδύσει στη διάπλαση νοοτροπιών υποδουλομένων στις σοσιαλιστικές ιδέες”.

Χθες, ο υπουργός Οικονομίας Πάουλο Γκουέντες είχε δηλώσει ότι “η πρώτη και μεγαλύτερη πρόκληση” για την κυβέρνηση θα είναι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Η κυβέρνηση Μπολσονάρου, έχει στόχο να εφαρμόσει το περιβόητο σύστημα «Πινοσέτ» για το ασφαλιστικό, διαλύοντας το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, στο όνομα της μείωσης του δημοσιονομικού χρέους της Βραζιλίας!

“Αυτή η σημαία δεν θα βαφτεί ποτέ κόκκινη” παρά μόνο “αν πρέπει να χύσουμε το αίμα μας”, δήλωσε κατά την ορκωμοσία του ο Μπολσονάρου, αναφερόμενος στην κιτρινοπράσινη σημαία της Βραζιλίας, φανερώνοντας ότι ετοιμάζεται να εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση εναντίον οποιουδήποτε αμφισβητήσει, από προοδευτική θέση, τις ακροδεξιές νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους.

Πηγή: imerodromos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας