Πατριάρχης Σερβίας: ”Πρωτάκουστο αυτό που κάνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης”

4290
πατριάρχης

Δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΧΡΑΜ έκανε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα της Ουκρανίας.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Σερβίας κάνει λόγο για πειρασμό, τονίζοντας ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης λαμβάνει μια απόφαση καταστροφική για την Εκκλησία.

«Αυτή τη στιγμή η Εκκλησία είναι σε μεγάλο πειρασμό! Ένας πειρασμός ο οποίος πειράζει τον Πρώτο μας Ιεράρχη, τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ώστε να λάβει μία απόφαση η οποία μπορεί να είναι καταστροφική για την Εκκλησία. Να κάνει κάτι που δεν έχει κανένα δικαίωμα να κάνει, και αυτό είναι να αναγνωρίσει μία σχισματική Εκκλησία, και ακόμα να χορηγήσει Αυτοκεφαλία. Αυτό είναι κάτι πρωτάκουστο!» – ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Ειρηναίος.

Επίσης ο Πατριάρχης Σερβίας προσθέτει χαρακτηριστικά ότι «πιστεύω πως όλες οι Εκκλησίες θα επισημάνουν πόσο καταστροφική είναι αυτή η απόφαση, για να αποφύγουμε τον πιο καταστροφικό διαχωρισμό. Ευχόμαστε ο Κύριος να μας λυτρώσει από αυτόν τον πειρασμό.»

Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος: ”Οι αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείο είναι καταστροφικές”

 

Τις πρόσφατες αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το εκκλησιαστικό ζήτημα στην Ουκρανία, σχολίασε σε συνέντευξή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος.

Ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Σερβίας σε σχόλιο του, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «οι πρόσφατες αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ουκρανία, κατά τη γνώμη μου είναι καταστροφικές τόσο για το Φανάρι, όσο και για την ενότητα της Ορθοδοξίας».

«Πραγματικά μένουμε έκπληκτοι, διότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ενώ είναι γνώστης των ιερών κανόνων, έλαβε μία τέτοια απόφαση η οποία χωρίς αμφιβολία είναι μη κανονική» δήλωσε ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος.

Σύγκληση Ιεραρχίας για το Ουκρανικό ζητά ο Κυθήρων Σεραφείμ

Σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ζητά με επιστολή του προς την Ιερά Σύνοδο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ για το Ουκρανικό ζήτημα.

Ο Σεβασμιώτατος στην επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο τονίζει χαρακτηριστικά πως: ”Επειδή απειλείται έκρηξη «εμφυλίου πολέμου» στην Ουκρανία, και απηνής διωγμός της Κανονικής Ουκρανικής Εκλησίας, αφ’ ενός και αφ’ ετέρου μέγα και αθεράπευτο σχίσμα μεταξύ ελληνόφωνων και σλαβόφωνων Εκκλησιών, ποιούμαι θερμότατη έκκληση υπέρ της αμέσου συγκλήσεως της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την ιεροκανονική αντιμετώπιση της εκραγείσης δεινής εκκλησιαστικής κρίσεως”.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κυθήρων υπογραμμίζει: ”Ολόκληρος ο Ορθόδοξος κόσμος έχει στραμμένα τα βλέμματά του στην Ελλαδική Εκκλησία, αφού εδώ αναπνέει η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός. «Οι καιροί ου μενετοί».

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr φέρνει στη δημοσιότητα την επιστολή του Σεβασμιωτάτου:

selida1

selida1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας