Κινητοποίηση κατά της ρύθμισης που αποσύρει τις ''γουρούνες''. Παρών ο Λαφαζάνης

2506
κινητοποίηση

Οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων τετράτροχων αλλά και ιδιώτες κάτοχοι τους διαμαρτύρονται για την απαγόρευση κυκλοφορίας της «γουρούνας» στους δρόμους, την οποία προωθεί το υπουργείο μέσω του νέου ΚΟΚ.
Στο υπουργείο Μεταφορών έφτασαν εν μέσω μπόρας οι ιδιοκτήτες «γουρούνων» από την Κρήτη και από πολλά άλλα νησιά της χώρας και την ηπειρωτική Ελλάδα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις ρυθμίσεις που στην ουσία, αυθαίρετα και αναιτιολόγητα, αποσύρουν τις λεγόμενες ”γουρούνες” από την κυκλοφορία.
Ωστόσο, άκαρπη ήταν η συνάντηση που είχε επταμελής επιτροπή με τον γγ του υπουργείου μεταφορών,  Αθανάσιο Βούρδα, η οποία έγινε παρουσία και του Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε.
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ενοικιαζομένων αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η σημερινή συνάντηση για άλλη μια φορά δεν έδωσε τις θετικές διεξόδους που ζητούν οι επαγγελματίες του κλάδου και μέσα στο επόμενο διάστημα θα καθορίσουν της στάση τους.
Όπως εξήγησε τετράτροχα οχήματα κάτω των 125 κυβικών, σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Κυκλοφορίας πρόκειται να απαγορευτούν.
Οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων τετράτροχων διαμαρτύρονται για την απαγόρευση κυκλοφορίας της «γουρούνας» στους δρόμους, την οποία προωθεί το υπουργείο μέσω του νέου ΚΟΚ.
Στόχος του υπουργείου Μεταφορών είναι η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αλλά οι ιδιοκτήτες των τετράτροχων υποστηρίζουν ότι τα ποσοστά των ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται τα συγκεκριμένα οχήματα είναι πολύ μικρά και οι σχετικές καταγγελίες δεν ευσταθούν.
«Οι επίμαχες διατάξεις κλείνουν επαγγελματίες, εκπλειστηριάζουν την περιουσία τους και πετάνε στο δρόμο εργαζόμενους.
Η ”αρπαχτή” γίνεται μέθοδος της κυβέρνησης» δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος μαζί με τον Διονύση Φλαμιάτο παρευρέθηκε στην κινητοποίηση και τόνισε πως είναι αδιανόητο να μην δέχεται ο υπουργός, ο Χρ. Σπίρτζης, το διάλογο με τους φορείς που εκμεταλλεύονται τις ”γουρούνες”.
https://www.youtube.com/watch?v=g47pWg5MA1k
Νωρίς το πρωί έξω από το πλοίο της γραμμής στο Ηράκλειο Κρήτης βρίσκονταν …παρατεταγμένες πάνω από 100 «γουρούνες» χθες το βράδυ.

 
«Από το Ηράκλειο φεύγουμε 100 άτομα, ιδιώτες αλλά και ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων οχημάτων, για να πάρουμε μέρος στην πανελλήνια διαμαρτυρία στην Αθήνα. Εκεί θα βρεθούμε με τους υπόλοιπους ενοικιαστές και ιδιώτες της Ελλάδος και θα κάνουμε πορεία προς το υπουργείο Μεταφορών ενώ θα ζητήσουμε συνάντηση με τον υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη», επισήμανε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος του συλλόγου Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων και μηχανών, Γιώργος Μπαμιεδάκης.
 
Γουρούνες8
Γουρούνες10
Γουρούνες12
 
Γουρούνες13
Γουρούνες2 Γουρούνες3
Γουρούνες16
Γουρούνες4 Γουρούνες5 Γουρούνες6
Γουρουνες1




ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας