Καταγγελίες φωτιά του Πρ. Συμβ/φων Λάρισας: Αποκλειστήκαμε από τη συνάντηση Κοντονή-Ρούσκα

1904
συγκέντρωση

Καταγγελίες – «φωτιά» του Προέδρου Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Λάρισας στην ERT Open 106.7 FM

«Αποκλειστήκαμε από την τελευταία συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Δεν είχαμε καμία επίσημη ενημέρωση στο τι ειπώθηκε στη συνάντηση αυτή. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση σχετικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από τις αρχές Ιανουαρίου!»
«Παίζεται ένα παιχνίδι υφαρπαγής των ακινήτωνφιλέτων. Μία από τις απειλές που δεχόμαστε είναι ότι θέλουν να αλλάξουν την τοπική αρμοδιότητα των συμβολαιογράφων εφόσον η Γενική Συνέλευση της Αθήνας «συνετιστεί ως προς τας υποδείξεις».
 

Αναλυτικά:

Αποκλεισμό από την πρόσφατη συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή για τις εξελίξεις στο ζήτημα των πλειστηριασμών καταγγέλλει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο της ERT Open 106.7 FM ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Λάρισας Ιωάννης Κόνσουλας κάνοντας μάλιστα λόγο για αντιθεσμική διαδικασία: «Κάποιοι από τους προέδρους αποκλείστηκαν. Διότι είναι δεδομένο και θεσμικό ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου των Αθηνών – ο οποίος μάλιστα είναι και πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής συμβολαιογραφικών συλλόγων της χώρας – να καλεί όλους τους προέδρους των υπόλοιπων οκτώ συμβολαιογραφικών συλλόγων της χώρας» για να αποκαλύψει στην συνέχεια πως «δεν υπήρξε ουδεμία ενημέρωση επίσημη για το τι ειπώθηκε στη συνάντηση αυτή» αλλά και συνολικά για το ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από τις αρχές Ιανουαρίου του 2017!
«Δεν υπήρξε ουδεμία ενημέρωση επίσημη για το τι ειπώθηκε στη συνάντηση αυτή στην οποία εκτός από τον Υπουργό τον κ. Κοντονή, παραβρέθηκε και ο κ. Τόσκας ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο κ. Λιάκος Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ. Καμία επίσημη ενημέρωση δεν είχαμε στο τι ειπώθηκε στη συνάντηση αυτή όπως επίσης σε σχέση με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς δεν είχαμε κάποια ενημέρωση από τις αρχές Ιανουαρίου που έχει τεθεί στο τραπέζι της συζήτησης το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Όσες συνομιλίες έγιναν, όσες συζητήσεις έγιναν, έγιναν απυσία των υπόλοιπων οκτώ προέδρων των συμβολαιογραφικών συλλόγων της χώρας οι οποίοι τόσο καιρό πορεύονται από κοινού».
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Λάρισας συσχέτισε το ζήτημα των πλειστηριασμών με μια προσπάθεια υφαρπαγής ακινήτων – φιλέτων: «Παίζεται ένα παιχνίδι ενδεχομένως μέσα στα πλαίσια φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, να υφαρπάξουν τα ακίνητα – φιλέτα, είτε αυτά είναι σε αμιγώς τουριστικές περιοχές είτε είναι στα μεγάλα αστικά κέντρα. Και δεν μιλάω τώρα για ένα σπιτάκι 70 τ.μ. στο Βόλο. Να το κάνει τι ο Γερμανός ή ο Ολλανδός αυτό το σπίτι;»
Καταλήγοντας ο κ. Κόνσουλας, αναφέρθηκε και στις «θεσμικές» απειλές που δέχονται οι συμβολαιογράφοι προκειμένου όπως είπε «να συνετιστούν ως προς τας υποδείξεις»: «Μια από τις απειλές είναι ότι θέλουν να αλλάξουν την τοπική αρμοδιότητα όπου ένας συμβολαιογράφος της Αθήνας θα μπορεί να προβεί σε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης ακινήτων που βρίσκονται καθ’ άπασαν την επικράτεια. Εφόσον λοιπόν η Γενική Συνέλευση της Αθήνας «συνετιστεί ως προς τας υποδείξεις» και αποφασίσουν ότι θέλουν να κάνουν τους πλειστηριασμούς ή να λήξει η αποχή, το επόμενο βήμα φαντάζομαι από τον Υπουργό Δικαιοσύνης θα είναι να τους χαρίσει την τοπική αυτή αρμοδιότητα».
Ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ:
https://www.youtube.com/watch?v=YSPxxlai9so&feature=youtu.be
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας