Καύσωνας προ των πυλών

1566
συναγερμός

Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του τις προσεχείς Κυριακή και Δευτέρα, χωρίς, ωστόσο, να παρουσιάζονται ακραία φαινόμενα ως προς τη διάρκεια και τα ύψη που θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος.

Μέχρι και αύριο Παρασκευή, 20/07, ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο στις συνήθεις… ύποπτες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Ακόμη και το Σάββατο, 21/07, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, έως τους 37-38 βαθμούς Κελσίου, κατά τόπους ίσως και 39 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στα τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Κυριακή 22/07 και Δευτέρα 23/07

Οι μέρες αυτές θα είναι οι δυσκολότερες, σχεδόν για το σύνολο της χώρας, καθώς οι θερμές αέριες μάζες, κινούμενες από την Αφρική, θα καλύψουν εκτενώς την Ελλάδα, υποχρεώνοντας τον υδράργυρο να σκαρφαλώσει και να ξεπεράσει τοπικά ακόμη και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Η ζέστη θα είναι εντονότερη στην κεντρική και νότια χώρα, όπου δεν αποκλείεται σε πολύ τοπικό επίπεδο, η θερμοκρασία να αγγίξει ακόμη και τους 42 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, ευνοείται και η μεταφορά σκόνης από την Αφρική, οι εκτιμήσεις, ωστόσο, δεν υποδεικνύουν πως θα είναι σε ανησυχητικές συγκεντρώσεις.

Η Κυριακή φαίνεται να είναι η δυσκολότερη ημέρα από άποψη ζέστης καθώς όπως φαίνεται, από τη Δεύτερα, σταδιακά και από τα δυτικά και τα βόρεια, η ζέστη θα αρχίσει να υποχωρεί. Ωστόσο, στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, η ζέστη θα συνεχιστεί, στα ίδια περίπου επίπεδα.

Υποχώρηση

Από την Τρίτη 24/07, οι άνεμοι με βόρεια κατεύθυνση θα υποχρεώσουν τις θερμές αέριες μάζες να υποχωρήσουν προς νότο, ρίχνοντας αισθητά τη θερμοκρασία ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, κατά βάση στην ηπειρωτική χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας