Ανεξέλεγκτη ρήξη στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας. Εκτάκτως στο Μαξίμου ο Κοτζιάς

2478
ανεξέλεγκτη

Ανεξέλεγκτη τείνει να καταστεί η ρήξη, με κεντρική ευθύνη της κυβέρνησης ΤσίπραΚοτζιά, των ελληνορωσικών σχέσεων, με κίνδυνο να υποστούν ανεπανόρθωτο πλήγμα τα εθνικά θέματα, αν όχι και να ενταφιαστεί η ασφάλεια της χώρας μας.

Η Ελλάδα παραδίδεται πλήρως ως άβουλο και μοιραίο πιόνι στην στρατηγική των πιο ψυχροπολεμικών και αντιδραστικών κύκλων των ΗΠΑ, ενώ την ίδια ώρα η Μόσχα κινείται σε τροχιά πλήρους εγκατάλειψης της Ελλάδας, η οποία κινδυνεύει να καταγραφεί στο αντιρωσικό στρατόπεδο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αυτήν την ώρα η κυβέρνηση Τσίπρα – Κοτζιά εγκληματεί με την υποτελή πολιτική της σε βάρος των ζωτικών συμφερόντων της χώρας.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από τις ελληνορωσικές σχέσεις που περνούν τις χειρότερες στιγμές τους εδώ και πολλές δεκαετίες. Τα «αντίποινα» της Μόσχας για τις απελάσεις διπλωματών από την Ελλάδα και η ακύρωση του ταξιδιού του Σεργκέι Λαβρόφ, έβαλαν φωτιά στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κάλεσε εκτάκτως σε συνάντηση τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες.

Η συνάντηση διήρκεσε μιάμιση ώρα και σύμφωνα, με πληροφορίες, ενδεχομένως υπήρξε ενόχληση σε ανώτατο επίπεδο από το σχόλιο που έκαναν διπλωματικές πηγές, αμέσως μετά την ανακοίνωση ότι αναβάλλεται το ταξίδι του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών. Ο κ. Κοτζιάς ήταν σε ημερίδα για τη συμφωνία των Πρεσπών που διοργανώθηκε στο υπουργείο και αμέσως εκλήθη στο Μαξίμου.

Νωρίτερα διπλωματικές πηγές έλεγαν ότι «το αίτημα της επίσκεψης Λαβρόφ στην Αθήνα είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά. Αυτό τόνιζαν με αφορμή δηλώσεις του Ρώσου πρέσβη στην Αθήνα, Σεργκέι Μάσλοφ, ο οποίος νωρίτερα σημείωσε πως δεν είναι πλέον κατάλληλη η χρονική περίοδος του Φθινοπώρου για έλθει στην Ελλάδα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Οι ίδιες διπλωματικές πηγές επισήμαναν, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ότι σε κάθε περίπτωση ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα, σε μια άκρως ειρωνική απάντηση -σε συνέχεια της χθεσινής επιθετικής ανακοίνωσης του ΥΠΕΞ- η οποία αν μη τι άλλο δείχνει ότι η Αθήνα συνειδητά κινείται σε σύγκρουση με τη Μόσχα.

Έπειτα από αυτό το ψυχροπολεμικό κλίμα προφανώς αποφασίστηκε να χαραχθεί ενιαία γραμμή για την αντιμετώπιση της κρίσης με τη Ρωσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας