Καταλονία: Γενική απεργία – Στόχος η ανεξαρτησία δήλωσε ο Καταλανός πρόεδρος

844
καταλονία

Ενώ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις και για σήμερα έχει κηρυχθεί γενική απεργία, ο πρόεδρος της Καταλονίας Κιμ Τορά δήλωσε ότι το το αυτονομιστικό κίνημα θα επιμείνει στην επιδίωξη της ανεξαρτησίας.

«Αν μας καταδίκασαν σε 100 χρόνια φυλακή επειδή στήσαμε κάλπες για την αυτοδιάθεση, η απάντησή μας θα πρέπει να είναι η ίδια: να στήσουμε ξανά κάλπες για την αυτοδιάθεση», είπε χθες το μεσημέρι ο Τορά στην καταλανική Βουλή.

Μετά από ακόμη μία νύχτα φλεγόμενων οδοφραγμάτων, φλεγόμενων αυτοκινήτων, βομβών μολότοφ και συγκρούσεων διαδηλωτών – αστυνομίας, οι αυτονομιστές ηγέτες, που η καταδίκη τους σε φυλάκιση από το Ανώτατο Ισπανικό Δικαστήριο προκάλεσε τις μεγάλες κινητοποιήσεις, με δήλωσή τους καταδικάζουν εκδηλώσεις βίας: «Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις και τις γιγάντιες και ειρηνικές διαδηλώσεις. Η βία δεν μας αντιπροσωπεύει», ανέφεραν.

O Ισπανός υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα ανακοίνωσε ότι καταφθάνουν στην Καταλονία αστυνομικές ενισχύσεις από άλλες περιοχές της χώρας. Σήμερα αναμένεται, επίσης, να καταλήξουν στη Βαρκελώνη οι πορείες διαμαρτυρίας που ξεκίνησαν προχθές από άλλες πόλεις της Καταλονίας, ενώ τα συνδικάτα έχουν κηρύξει γενική απεργία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας