Έκθεση-κόλαφος: «Η Ελλάδα είναι η πιο αυταρχική χώρα στην Ευρώπη

1946
Η Ελλάδα είναι η πιο αυταρχική χώρα

Μία έκθεση-κόλαφο για την Ελλάδα δημοσίευσε το ινστιτούτο V-Dem του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, σύμφωνα με το οποίο η δημοκρατία της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της πανδημίας βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το Μπαγκλαντές και το Κονγκό, αποτελώντας την πιο αυταρχική χώρα της Ευρώπης! 

Αυτό φυσικά είναι το κατόρθωμα της ελληνικής κυβέρνησης η οποία έχει επιβάλλει στους πολίτες απαγορεύσεις «για την προστασία τους»  που δεν τολμούν να επιβάλλουν ούτε θεοκρατικές δικτατορίες όπως το Ιράν, το οποίο σύμφωνα και με το Blooomberg είναι καλύτερο και πιο ελεύθερο μέρος για να ζεις από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας! 

Η Ελλάδα αποτελεί ουραγό της Ευρώπης στον σεβασμό των δημοκρατικών προτύπων κατά την περίοδο της πανδημίας. Πιο συγκεκριμένα, η χώρα μαζί με τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης όσον αφορά τις δημοκρατικές παραβιάσεις (democratic violations) τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Μάλιστα την ξεπερνούν σε δημοκρατικότητα χώρες, όπως το Πακιστάν και το Ιράν!  

Παράλληλα, κατατάσσεται διεθνώς, στη (χειρότερη) κατηγορία των κρατών όπου καταγράφηκαν «μείζονες δημοκρατικές παραβιάσεις» από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο του 2020 με επίκληση την προστασία από τον ιό, μαζί με χώρες όπως η Τουρκία, την ώρα που η Ουγγαρία (που βρίζουν συνεχώς τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ως «αυταρχικη»), να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο, η θέση της Ελλάδας  οφείλεται κυρίως σε σημαντικούς περιορισμούς της ελευθερίας του Τύπου, σε καταχρηστικές συμπεριφορές των αρχών ασφαλείας αλλά και φυσικά στις δρακόντιες απαγορεύσεις κυκλοφορίας «λόγω κορωνοϊού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας