Κατά της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

1457
γλυπτών

Ο Χάρτβιχ Φίσερ, διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, θεωρεί ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν υπάρχει λόγος να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Μιλώντας στην Daily Express ο ιστορικός τέχνης διαφώνησε με τη θέση του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος σε συνέντευξη του στα Νέα υποστήριξε ότι εάν εκλεγεί πρωθυπουργός θα δρομολογήσει την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη δήλωση πυροδότησε έντονες συζητήσεις με χιλιάδες Βρετανούς να τοποθετούνται υπερ ή κατά της επιστροφής στα social media.

Σε αντίθεση με τον Κόρμπιν ο Φίσερ θεωρεί ότι το Βρετανικό Μουσείο παρέχει ένα μοναδικό περιβάλλον για τα γλυπτά και ότι είναι «ένα ζωτικό κομμάτι μιας παγκόσμιας συλλογής που επιχειρεί να διηγηθεί την ιστορία της ανθρωπότητας για πάνω από δύο εκατομμύρια χρόνια».

Ο γερμανός που βρίσκεται στη διευθυντική θέση ενός από τα μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο επισήμανε ότι είναι ωφέλιμο μερικά από τα γλυπτά να βρίσκονται στον Λονδίνο, όπου λένε την παγκόσμια ιστορία και μερικά στην Ελλάδα όπου αφηγούνται την ιστορία της κλασικής Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας