Καναδάς: Οπισθοχωρεί μπροστά στις κινητοποιήσεις-Προς επανεξέταση τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

1007
Οπισθοχωρεί μπροστά στις κινητοποιήσεις

Ο Καναδάς επανεξετάζει την υπάρχουσα «δέσμη μέτρων» για τον Covid που έχει επηρεάσει την καθημερινή ζωή των ανθρώπων τα τελευταία δύο χρόνια.

Όλες οι πολιτικές για τον Covid, συμπεριλαμβανομένων των πιστοποιητικών εμβολιασμού, πρέπει να επανεξεταστούν για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, παραδέχθηκε η Teresa Tam, διευθύντρια
Δημόσιας Υγείας του Καναδά, που συγκλονίζεται από τεράστιες διαδηλώσεις και την εντυπωσιακή κινητοποίηση των οδηγών φορτηγών .
Ο ιός είναι εδώ και θα μείνει για μήνες ή και χρόνια, οπότε είναι αναγκαία μία αναθεώρηση των πολιτικών μας, σημείωσε η Tam.
«Αυτό που πρέπει να κάνουμε, καθώς αφήνουμε πίσω μας το κύμα της μετάλλαξης Omicron είναι να παραδεχθούμε ότι αυτός ο ιός δεν πρόκειται να εξαφανιστεί και πρέπει να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τη συνεχιζόμενη παρουσία του SARS-CoV-2 με πιο βιώσιμο τρόπο», ανέφερε η Tam σε συνέντευξη Τύπου.
Αναγνώρισε, πως ο ιός μεταλλάσσεται συνεχώς, θα έχει διαφορετικές παραλλαγές, μορφές και βαθμούς κινδύνου στο μέλλον.

Να μη βρισκόμαστε διαρκώς σε κρίση

«Μερικές θα είναι πραγματικά πολύ σοβαρές και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτές.
Χρειάζεται όμως να έχουμε πιο μακροπρόθεσμες σταθερές προσεγγίσεις και ανάπτυξη ικανοτήτων, ώστε να μην βρισκόμαστε σε κατάσταση κρίσης συνεχώς καθώς πολεμάμε αυτόν τον ιό», επισήμανε.
Τόνισε ότι, η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με ομολόγους της σε επίπεδο χώρας για να καθορίσει την πιθανή μελλοντική πορεία.
Θα επανεξετάσουν την υπάρχουσα «δέσμη μέτρων» που έχει επηρεάσει την καθημερινή ζωή των ανθρώπων τα τελευταία δύο χρόνια.

Στο επίκεντρο η άρση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

«Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός φυσικά σχετίζονται κυρίως με την επαρχιακή δικαιοδοσία και πιστεύω ότι αυτά τα μέτρα θα πρέπει να αξιολογηθούν στο μέλλον», υπογράμμισε.
Αλλά η πρόκληση για τις επαρχίες του Καναδά είναι να βρουν τη σωστή ισορροπία μεταξύ του περιορισμού του ιού και της επιστροφής σε μια αίσθηση κανονικότητας, πρόσθεσε.
«Πιστεύω ότι πριν από τους εμβολιασμούς, πριν από τη λήψη κάποιων περισσότερων θεραπειών και φυσικά την ανοσία που παρείχε η Omicron, αυτή η ισορροπία ήταν πολύ, πολύ δύσκολο να επιτευχθεί», συμπλήρωσε.
«Είμαι αισιόδοξη ότι θα γίνει ευκολότερο να επιτευχθεί καλύτερη ισορροπία», συνέχισε γη Καναδή αξιωματούχος.
Αρκετές επαρχίες του Καναδά έχουν κάνει γνωστή την πρόθεσή τους να άρουν ορισμένους, αν όχι όλους, τους εναπομείναντες περιορισμούς για τον Covid.

Επαρχίες του Καναδά καταργούν τα μέτρα

Στις 3 Φεβρουαρίου 2022, ο πρωθυπουργός της Alberta Jason Kenney ανέφερε ότι η κυβέρνησή του θα ορίσει μια «σίγουρη ημερομηνία» την επόμενη εβδομάδα για να καταργήσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού και να άρει όλα τα μέτρα.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρωθυπουργός της Saskatchewan Scott Moe δεσμεύτηκε να άρει όλους τους περιορισμούς, που παραβιάζουν τα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες, όπως σημειώνει ο ιστότοπος Epoch Times.
Και ο επικεφαλής της Δημόσιας Υγείας του Ontario Dr. Kieran Moore γνωστοποίησε πως η επαρχία θα επανεκτιμήσει την αξία του πιστοποιητικού εμβολιασμού τις «επόμενες εβδομάδες και μήνες».

Κύμα κατάργησης των πιστοποιητικού εμβολιασμού

Αξίζει να σημειωθεί ότι μίας σειρά χώρες όπως Βρετανία, Ιρλανδία, Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Λιθουανία και Τσεχία έχουν καταργήσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού και αίρουν τα μέτρα ενώ άλλες προσανατολίζονται σε αυτή την κατεύθυνση.
Η άρση του πιστοποιητικού εμβολιασμού βρίσκεται και στις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αποκάλυψε το Bankingnews και η κυβέρνηση διαψεύδει για να μην ατονήσει ο εμβολιασμός.
Θα είναι σταδιακή η κατάργηση, σε πρώτη φάση θα αφορά την εστίαση και τα καταστήματα- εμπορικά κέντρα, θα ακολουθήσει η διασκέδαση και έπονται άλλες μεγάλες εκδηλώσεις.

Σε κλοιό διαδηλωτών ο Καναδάς

Την ίδια ώρα σε κλοιό κινητοποιήσεων βρίσκονται οι καναδικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του χρηματοοικονομικού κέντρου, του Τορόντο, καθώς οι διαδηλώσεις κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων εξαπλώθηκαν από την πρωτεύουσα Οτάβα.
Police in Canada investigate monument desecration in wake of trucker protest  against COVID rules - MarketWatch
Το « Convoy της Ελευθερίας » ξεκίνησε ως κίνημα ενάντια στο υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους φορτηγατζήδες των διασυνοριακών μεταφορών, αλλά έχει μετατραπεί στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα δημόσιας υγείας και την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Justin Trudeau.
More Canadian Cities Brace For Truck Convoy Protests - The New York Times
Ο καλά οργανωμένος αποκλεισμός, για τον οποίο η αστυνομία λέει ότι υποβοηθείται εν μέρει στη χρηματοδότηση των υποστηρικτών στις Ηνωμένες Πολιτείες, οδήγησε τους διαδηλωτές να φέρουν φορητές σάουνες το Σάββατο 5/2 για να καταπολεμήσουν τις χαμηλές θερμοκρασίες.
CBC News - Latest Canada, World, Entertainment and Business News
Οι πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump μίλησε υπέρ των φορτηγατζήδων ενάντια στις «σκληρές πολιτικές του «ακροαριστερού παράφρονα» Trudeau που κατέστρεψε τον Καναδά με τα τρελά μέτρα κατά του Covid».
Κάποιοι διαδηλωτές στην Οτάβα έστησαν αυτοσχέδια καταλύματα και λένε ότι δεν πρόκειται να φύγουν αν δεν αρθούν πρώτα τα περιοριστικά μέτρα.
Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου για πρώτη φορά η αστυνομία χρησιμοποίησε αυστηρή γλώσσα απέναντι στους διαδηλωτές, υποσχόμενη «να τερματίσει αυτή την παράνομη διαδήλωση», όπως τόνισε ο επικεφαλής της Peter Swoly.
Canada Protests Against COVID-19 Measures Set To Increase – Channels  Television

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας