Καλωσορίστε «τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα» (του «Τρούμαν») !

1364
τρούμαν

Στη Σούδα βρίσκεται το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Χάρι Τρούμαν». Κατέπλευσε στην προβλήτα Μαραθίου και θα παραμείνει στη βάση μέχρι τις 28 Μαΐου για λόγους ανεφοδιασμού και αναψυχής του πληρώματος.

Το αεροπλανοφόρο φτάνει τα 333 μέτρα, το πλάτος του τα 78 και το ύψος του φτάνει τα 74 μέτρα. Η έκταση του καταστρώματος του ξεπερνά τα 4,5 στρέμματα, εξυπηρετεί έως και 90 μαχητικά αεροσκάφη,  διαθέτει και τεχνολογία απόκρυψης η οποία το κάνει «αόρατο» για τα ραντάρ. Δεν γνωρίζουμε πόσα είναι τα άτομα του πληρώματος που θα βρεθούν στην Κρήτη για αναψυχή, αλλά το αεροπλανοφόρο διαθέτει 2.500 καμπίνες, χωράει 6.500 άτομα, έχει τηλεοπτικό σταθμό, μουσείο, γυμναστήρια. Είχε καταπλεύσει στα Χανιά και στις 21 Ιουνίου 2016 (τα στοιχεία είναι από το σχετικό δημοσίευμα του ΑΠΕ – ΜΠΕ για το θέμα).

Δεν γνωρίζουμε πόσο καμαρώνει η «αριστερή» κυβέρνηση κι αν έχει στείλει το σχετικό καλωσόρισμα.  Λείπει και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στις ΗΠΑ, οπότε θα υπάρχει και η δυνατότητα να ευχαριστήσει από κοντά τους «συμμάχους» που μας κάνουν την τιμή να ανεφοδιάσουν τον αεροπλανοφόρο τους σε ένα από τα πιο σημαντικά «οικόπεδα» που διαθέτουν στα Βαλκάνια. Ο Ν. Κοτζιάς, άλλωστε, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στις ΗΠΑ, όπου συνάντησε Αμερικανούς αξιωματούχους, δήλωσε στους Έλληνες ανταποκριτές ότι

«η αποδοχή του ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή είναι μεγαλύτερη από ποτέ άλλοτε. Η αναγνώριση των πρωτοβουλιών που παίρνουμε στην εξωτερική πολιτική της χώρας αποτελεί αντικείμενο και διαβούλευσης και μελέτης από την πλευρά των Αμερικανών».

Εκτιμούμε ότι σε αυτή την αναγνώριση των ΗΠΑ θα έχουν παίξει, μεταξύ άλλων, ρόλο και η στάση της ελληνικής κυβέρνησης στην επέμβαση των Αμερικανών (μαζί με τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία) στη Συρία. Υπενθυμίζουμε ότι εάν διάβαζε κανείς την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών θα νόμιζε πως δεν έχει γίνει επέμβαση. Ήταν μια ανακοίνωση  υπόδειγμα υποτέλειας και ραγιαδισμού, αντάξια της εξωτερικής πολιτικής που έχει η κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει την παράδοση του «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ» (περισσότερα με ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ).

Θεωρούμε, επίσης, ότι στη «μελέτη» και στη «διαβούλευση» των Αμερικανών για την εξωτερική πολιτικής της Ελλάδας θα συμπεριλήφθηκε και η στάση της ελληνική κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών στο μακελειό όπου ο ισραηλινός δολοφόνησε πάνω από 60 Παλαιστίνιους, την ώρα που οι ΗΠΑ εγκαινίαζαν την πρεσβείατους στην Ιερουσαλήμ. Το υπουργείο Εξωτερικών είχε εκτιμήσει έγινε «χρήση δυσανάλογης βίας» από το Ισραήλ, χωρίς τελικά να διευκρινίσει πόσοι νεκροί Παλαιστίνιοι είναι «ανάλογη βία» και πόσοι «δυσανάλογη βία». Παράλληλα μοίρασε και μέρος της ευθύνης στους Παλαιστίνιους «καταγράφοντας» (και όχι καταγγέλλοντας) το έγκλημα του Ισραήλ με τα χειροκροτήματα των ΗΠΑ (περισσότερα με ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ).

Ο κύριος Κοτζιάς προλαβαίνει – εάν δεν το έχει κάνει ήδη – να υπενθυμίσει στους Αμερικανούς ότι η κυβέρνηση έπαιξε το ρόλο του ΜΑΤατζή του Χάρι Τρούμαν Το αεροπλανοφόρο, άλλωστε, έχει το ίδιο όνομα με το άγαλμα που υπερασπίστηκαν, με τόσο ζήλο, οι κατασταλτικές δυνάμεις.

Δεν ανησυχούμε, πάντως, διότι θα έχει ήδη μεταφέρει τα γεγονότα ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ (ο ίδιος που ενθουσιάστηκε με την ομόφωνη απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την αναβάθμιση 85 αεροσκαφών F-16 ), ο οποίος πήγε, μετά την άγρια καταστολή, να δει ότι το άγαλμα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ είναι καλά κι έβγαλε και φωτογραφία

Με αυτά και με αυτά (κι ας έχουν περάσει δεκαετίες) το καλωσόρισμα του πληρώματος του αμερικανικού αεροπλανοφόρου μπορεί να γίνει από την ελληνική κυβέρνηση με το γνωστό… περήφανο τρόπο:

«Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα»!

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι δεν είναι όποια και όποια «τα ναυτάκια», αλλά τα «τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα» του (αεροπλανοφόρου) «Χάρι Τρούμαν»! 

Υ.Γ: Για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Χάρι Τρούμαν (τον Τρούμαν του ολέθρου στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι και του «Δόγματος»που πήρε το όνομα του, όπως και για τις ΗΠΑ του Τρούμαν με τις ναπάλμ στον ελληνικό εμφύλιο ενάντια στους αντάρτες του ΔΣΕ στο Γράμμο) μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Δεν μπορεί η κυβέρνηση της χώρας και  υπερασπίζεται το άγαλμα του και υποδέχεται ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο με το όνομα του και να μην ξέρουμε δύο πράγματα για αυτόν τον καλό άνθρωπο…

*Πηγή: imerodromos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας