Κέρκυρα: Καταγγελία για την βίαιη παρουσία της Αστυνομίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο

848

  Καταγγέλλουμε τη βίαιη συμπεριφορά της αστυνομίας και καταδικάζουμε την κακοποίηση  και τον ευτελισμό του πολίτη, που διαδηλώνει, «τολμάει» να περπατάει σε δρόμο των Εξαρχείων ή παρευρίσκεται σε ημερίδα στο Ζάππειο. Εκδήλωση τέτοιας συμπεριφοράς παρατηρείται επίσης στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα. Οι τοποθετήσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της  ηγεσίας της αστυνομίας καλύπτουν πλήρως τις έκτροπες πράξεις των αστυνομικών οργάνων και  κάποιες προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών, όπως αυτή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι οι σκηνές βίας που βλέπουμε στα βίντεο είναι οφθαλμαπάτη!

Επισημαίνουμε την πρωτοφανή αστυνομική παρουσία κατά τις πορείες της 17ης  Νοέμβρη και 6ης Δεκέμβρη στην Κέρκυρα καθώς και την επίσης πρωτοφανή αστυνομική παρουσία σε τέσσερα μέχρι στιγμής Περιφερειακά Συμβούλια σε διάστημα μόλις τριών μηνών από την έναρξη της θητείας του νέου ΠΣ, ένα στην Κεφαλονιά και τρία στην Κέρκυρα. Στην Κέρκυρα μάλιστα παρεμποδίστηκαν οι πολίτες και μπήκαν στο κτήριο αφού έψαξαν τις τσάντες τους  και τους αφαιρέθηκε το πανό.

Το δόγμα ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ  σε όλο του το μεγαλείο

Δηλώνουμε ότι είναι  δημοκρατικό δικαίωμα  του πολίτη να  συμμετέχει σε όλα τα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια και να καταθέτει τις απόψεις του.

Ερωτούμε ποιος έδωσε οδηγίες για την πολυάριθμη αστυνομική παρουσία στην Κέρκυρα κατά τις πορείες  και  ποιος κάλεσε την αστυνομία στα Περιφερειακά Συμβούλια και γιατί.

Είναι γνωστό ότι συνηθίζεται να υπάρχει αστυνομική δύναμη κατά την παρουσία υπουργών, όπως έγινε στο ένα από τα δύο έκτακτα περιφερειακά συμβούλια στην Κέρκυρα, όμως γνωρίζετε ότι ούτε και σε αυτήν την περίπτωση δικαιολογείται απαγόρευση εισόδου πολιτών στη συνεδρίαση του ΠΣ.

 Είναι απαράδεκτο να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους η Περιφερειακή Αρχή και το Προεδρείο του Περιφερειακού  Συμβουλίου και να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας με απαντήσεις τύπου εμείς δεν ξέρουμε τίποτα, μόνοι τους ήρθαν για να μας προστατεύσουν, όπως όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα και οι αστυνομικοί να έλθουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο!!!

Είναι φανερό ότι η αυξημένη ένταση της αστυνομικής βίας και καταστολής είναι απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής, η επέκταση του φαινόμενου της αστυνομοκρατίας σε τοπικό επίπεδο αποδεικνύει την έλλειψη αυτοτέλειας της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήρη  σύμπλευση με την κυβερνητική πολιτική.

Δηλώνουμε μηδενική ανοχή στην αστυνομική βία τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο και φυσικά αρνούμαστε να συνεδριάζουμε με αστυνομική παρουσία. Εμείς δεν θεωρούμε εχθρούς τους πολίτες που διαμαρτύρονται και διεκδικούν, αντίθετα πιστεύουμε ότι  αποτελεί χρέος και δικαίωμα να αντιστέκονται στις πολιτικές που υποβαθμίζουν το επίπεδο της  διαβίωσής τους, οι αγώνες τους είναι και δικοί μας!

Βέρα Κορωνάκη, Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια

Στέφανος Σαμοίλης Ανυπότακτο Ιόνιο

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας