Χαλάρωση μέτρων από σήμερα σε επιχειρήσεις εστίασης και παραλίες

740
μέτρων

Ένα ακόμη βήμα προς την πλήρη επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας γίνεται σήμερα, καθώς επιτρέπεται η λειτουργία των εσωτερικών χώρων στις επιχειρήσεις εστίασης, η λειτουργία εστιατορίων σε ξενοδοχεία, η παροχή γευμάτων και ποτών από κυλικείο, η παροχή γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις, οι υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο και οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος.

Επίσης από σήμερα 6 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μετάδοση μουσικής σε οργανωμένες παραλίες, αν και συστήνεται η αποφυγή της διοργάνωσης εκδηλώσεων στις οργανωμένες πλαζ για την αποφυγή συνωστισμού.

Οι κανόνες λειτουργίας

Η επαναλειτουργία των παραπάνω δραστηριοτήτων γίνεται με συμμόρφωση σε συγκεκριμένους κανόνες με στόχο την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Ειδικότερα, για την λειτουργία των εσωτερικών χώρων εστίασης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που επαναλειτουργούν, ισχύουν τα εξής:

  • Ορίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών σύμφωνα με τη σχέση του ενός πελάτη ανα 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας.
  • Παραμένει σε ισχύ η διάταξη για την λειτουργία των υπαιθρίων και ημιυπαιθρίων χώρων
  • Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,90 μ. έως 1,80 μ.
  • Όταν η διάθεση των γευμάτων γίνεται με τη διαδικασία του μπουφέ, τότε πραγματοποιείται από υπαλλήλους-σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα
  • Η απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων στον μπουφέ ορίζεται τα 1,5 μέτρα.
  • Συστήνεται όπου δύναται, να προσφέρονται έτοιμοι συνδυασμοί προϊόντων.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός των παραλιών, λειτουργούν ως προς την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν στην εστίαση. Επίσης, σ’ αυτούς τους χώρους επιτρέπεται η πώληση αλκοόλ, η αναμετάδοση μουσικής και η παρασκευή φαγητού. Ωστόσο συστήνεται η αποφυγή διοργάνωσης εκδηλώσεων που μπορούν να προκαλέσουν συνάθροιση κοινού και συνωστισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας