Ιταλία: Τέσσερις ακόμη θάνατοι-Στους έντεκα ο συνολικός αριθμός

778
θάνατοι

Τρεις ακόμη ασθενείς που είχαν προβληθεί από τον κοροναϊό πέθαναν στη Βόρεια Ιταλία, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους έντεκα, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Πριν λίγο ανακοινώθηκε ότι πέθανε μια ηλικιωμένη γυναίκα στην περιφέρεια Βενετο. Νωρίτερα σήμερα κατέληξαν άλλοι τρεις ασθενείς άνω των ογδόντα ετών στην Λομβαρδία, με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους έντεκα.

Παράλληλα, τρία νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Σικελία της Κάτω Ιταλίας, δυο στην κεντρική περιοχή της Τοσκάνης και ένα στην Λιγουρία, με πρωτεύουσα την Γένοβα.

Ο Άντζελο Μπορέλι διευκρίνισε ότι οι τρεις ασθενείς ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες και συγκεκριμένα ήταν ηλικιωμένοι κοντά στα 80, ενώ προέρχονταν από την Λομβαρδία, που αποτελεί την περιοχή που έχει επηρεασθεί περισσότερο από την επιδημία. Με βάση τα τελευταία στοιχεία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ιταλία έχει αυξηθεί στα 322 με τη συντριπτική πλειονότητα στα βόρεια της χώρας.

Τα πρώτα κρούσματα και στην Αυστρία, όπως και ένα ακόμη επιβεβαιωμένο στη Ρουμανία, εξέλιξη που δείχνει ότι ο κοροναϊός εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς στην Ευρώπη.

Για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της επιδημίας στην Κίνα, επιβεβαιώθηκαν, σήμερα, δύο κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Αυστρία και συγκεκριμένα στο ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου όπως δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης του, Γκιούντερ Πλάτερ στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ).

Πρόκειται για ζευγάρι δύο 24χρονων Ιταλών από την περιοχή του Μπέργκαμο, οι οποίοι είχαν φθάσει την περασμένη Παρασκευή στην πρωτεύουσα του Τιρόλου, Ίνσμπρουκ, όπου και πρόκειται να παραμείνουν σε απομόνωση μέχρι το Σαββατοκύριακο στην Πανεπιστημιακή Κλινική, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της, Γκιούντερ Βάις.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η Ιταλίδα ζει και εργάζεται σε ξενοδοχειακή επιχείρηση στο Ίνσμπρουκ – η οποία έχει τεθεί από σήμερα το απόγευμα σε καραντίνα – όπου έφθασε για επίσκεψη ο φίλος της. Οι δυο τους ενημέρωσαν το βράδυ της Δευτέρας το κέντρο ελέγχου και εισήχθηκαν κατόπιν στην κλινική.

Σε συνέχεια των δύο περιπτώσεων κοροναϊού, ο υπουργός Εσωτερικών, Καρλ Νέχαμερ θέλει να συνδέσει ακόμα πιο προσεκτικά την αλυσίδα προειδοποίησης με τις ιταλικές αρχέςπροκειμένου κανείς να μπορέσει να αντιδράσει ακόμα πιο αποφασιστικά, πιο γρήγορα και με κάθε σοβαρότητα“. Όπως τόνισε, συγκεκριμένα αυτό σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να παρέμβει αμέσως εάν προκύψουν ύποπτες περιπτώσεις, όπως συνέβη πρόσφατα με το τρένο των Αυστριακών Ομοσπονδιακών Σιδηροδρόμων που κρατήθηκε στο Μπρένερ.

«Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να εμποδίσουμε τη διάδοση του ιού, σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς κυβερνήτες, τις ιατρικές και τις αστυνομικές διευθύνσεις των ομόσπονδων κρατιδίων και τα εμπλεκόμενα υπουργεία, ενώ εάν ζητηθεί να επιβληθεί απομόνωση, η αστυνομία θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι ακολουθούνται τα μέτρα καραντίνας», δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών.

Στο ερώτημα εάν είναι πιθανοί οι αποκλεισμοί περιοχών ο Καρλ Νεχάμερ ανέφερε ότι «αυτό θα επανεκτιμηθεί και θα αξιολογηθεί κατά περίπτωση, ανάλογα με την κατάσταση και εν πάση περιπτώσει, λαμβάνονται τα μέτρα που είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά».

Η Ρουμανία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού. Πρόκειται για έναν άνδρα που επέστρεψε πριν από τρεις εβδομάδες από την Ιταλία, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Realitatea Plus, επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές.

Σύμφωνα με το Realitatea, ο ασθενής έχει τεθεί σε καραντίνα στο νοσοκομείο Matei Bals του Βουκουρεστίου. Αξιωματούχοι στο νοσοκομείο δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμοι να σχολιάσουν την κατάσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας