Ε.Ε:Στήνει παγίδα ακρωτηριασμού της Ελλάδας σε ΝΑΤΟϊκή Διάσκεψη με συμμετοχή Τουρκίας

1123
διάσκεψη

Σε μια πρωτοφανή παγίδευση του εθελόδουλου ελληνικού κατεστημένου προχώρησε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο οποίος δήλωσε πως στο συμβούλιο στις 24 & 25 Σεπτεμβρίου θα παραμεριστούν, περίπου, οι κυρώσεις ενάντια στην Τουρκία και θα κανονιστεί  ΝΑΤΟϊκή διάσκεψη για την ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή προφανώς και της Άγκυρας!

Έτσι η Ελλάδα θα μετατραπεί σε σάκο του μποξ ανάμεσα στις ΗΠΑ την Γερμανία και την Τουρκία με επιδίωξη την εκχώρηση της ανατολικής Μεσογείου και του μισού Αιγαίου στην Άγκυρα. Αυτό είναι το όραμα του “ευρωπαϊσμού”, στο οποίο ομνύουν τα ελληνικά κατεστημένα κέντρα.

Ο Σαρλ Μισέλ, σε συνέντευξη που έδωσε σε έξι ευρωπαϊκά πρακτορεία ειδήσεων, μεταξύ των οποίων το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο ουσιαστικά προανήγγειλε το «σύρσιμο» της Ελλάδας από την ΕΕ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για παράδοση εθνικής κυριαρχίας, με τα τουρκικά πλοία στην υφαλοκρηπίδα της.

Ο Μισέλ, πρόκειται να ταξιδέψει στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα πριν από τη σύνοδο κορυφής, για να συζητήσει τη σύγκλιση μιας διεθνούς διάσκεψης για την Ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων πλευρών και του ΝΑΤΟ.

Μια τέτοια διάσκεψη θα μπορούσε, σύμφωνα με τον ίδιο, να περιλάβει «όλες τις χώρες που εμπλέκονται στις διάφορες συζητήσεις για τα θαλάσσια σύνορα» στη Μεσόγειο.

«Αυτός μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για την αποκλιμάκωση στην περιοχή και για να υπάρξει ένας δίαυλος για διάλογο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προσθέτοντας ότι έχει ήδη αναφέρει την ιδέα στην Αθήνα και την Άγκυρα. «Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες δεν μπορεί να συνεχισθεί», τόνισε.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Σαρλ Μισέλ δήλωσε πως κατά τη συνάντηση αυτή θα μπορούσαν να συζητηθούν το ακανθώδες θέμα των θαλάσσιων συνόρων στην Ανατολική Μεσόγειο, η ενέργεια, η ασφάλεια και η μετανάστευση. O Μισέλ, ωστόσο, αρνήθηκε να μιλήσει για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ή τιμωρητικά μέτρα που μπορεί να υιοθετήσει η ΕΕ έναντι της Τουρκίας.

«Θα προσδιορίσουμε εργαλεία για την εξωτερική πολιτική μας, μια προσέγγιση μαστιγίου και καρότου, τι εργαλεία να χρησιμοποιήσουμε για να βελτιώσουμε τη σχέση και με ποια εργαλεία να αντιδράσουμε, αν δεν γίνουμε σεβαστοί», δήλωσε και πρόσθεσε: «Θέλουμε να μας σέβονται».

«Δεν δεχόμαστε μονομερείς συμπεριφορές ασύμβατες με το διεθνές δίκαιο εκ μέρους της Τουρκίας», υπογράμμισε.

Αυτή η προετοιμασία της διάσκεψης ίσως εξηγεί το χθεσινό ταξίδι του Ζοσέπ Μπορέλ στο Κάιρο. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως στην διάσκεψη αυτή οι εκπρόσωποι της ελληνικής πλευράς θα δεχτούν αφόρητες πιέσεις για να υποχωρήσουν στην Τουρκία, ώστε να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα ΗΠΑ & ΕΕ (Γερμανίας).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας