Ισραήλ: Ακυρώθηκε η ψηφοφορία για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

1183
ψηφοφορία

Μια ψηφοφορία που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο κοινοβούλιο του Ισραήλ για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίωνακυρώθηκε καθώς η κυβέρνηση είναι αντίθετη σε αυτή, δήλωσε η βουλευτής που είχε υποβάλει τη σχετική πρόταση.

Η Κνεσέτ ενέκρινε στα τέλη Μαΐου την πρόταση της βουλευτή Ταμάρ Ζάντμπεργκ, του αριστερού κόμματος της αντιπολίτευσης Meretz, να πραγματοποιηθεί ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για την «αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων», έναν όρο που η Τουρκία απορρίπτει κατηγορηματικά.

Προκειμένου να διασφαλίσει τη στήριξη της δεξιάς κυβέρνησης του Ισραήλ η βουλευτής είχε προβλέψει η ψηφοφορία να πραγματοποιηθεί μετά τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή.

Όμως ακόμη και τώρα η κυβέρνηση και ο κυβερνών συνασπισμός στο Ισραήλ αντιτίθεται στην ψηφοφορία, δήλωσε η Ζάντμπεργκ.

«Παρά τις υποσχέσεις και τις καθυστερήσεις (…) η κυβέρνηση και ο συνασπισμός αρνούνται να αναγνωρίσουν τη γενοκτονία των Αρμενίων», έγραψε στο Twitter χθες το βράδυ η βουλευτής, επισημαίνοντας ότι «αναγκάστηκε να ακυρώσει την ψηφοφορία».

Το Meretz προσπαθεί από το 1989 να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Αρμενίων, όμως οι κυβερνήσεις του Ισραήλ απορρίπτουν τις απόπειρες αυτές εξαιτίας των εξαιρετικών σχέσεων που διατηρεί η χώρα με την Τουρκία και οι οποίες, παρά την κρίση που πέρασαν πριν από 8, περίπου, χρόνια λόγω της υπόθεσης του τουρκικού πλοίου Mavi Marmara, που είχε προσπαθήσει να σπάσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας από το σιωνιστικό κράτος, αποκαταστάθηκαν στην συνέχεια πλήρως.

Οι εξαιρετικές σχέσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και την Τουρκία καταδεικνύουν και μία άλλη παράμετρο: τις αυταπάτες που φαίνεται ότι διακατέχουν την ελληνική κυβέρνηση των ΤσίπραΚοτζιάΚαμμένου σε σχέση με το Ισραήλ και τις φρούδες ελπίδες που τρέφει, ότι η ανάπτυξη των σχέσεων της Ελλάδας με το σιωνιστικό κράτος θα δημιουργήσει, τάχα, ένα «αντίβαρο» προς την Τουρκία στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας