Ιερουσαλήμ πόλη του πολέμου; Πώς το Ισραήλ κλέβει σπίτια Παλαιστινίων

507
Πως το Ισραήλ κλέβει σπίτια Παλαιστινίων

Τελικά από πόλη του Θεού η Ιερουσαλήμ έχει μετατραπεί σε πόλη του πολέμου.

Το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του ανέφερε ο Joe Biden o αμερικανός Πρόεδρος σχολιάζοντας τα γεγονότα στην γειτονιά Sheikh Jarrah της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.
Προφανώς και ο Biden κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις επειδή θέλει να διατηρεί καλές σχέσεις με τα σιωνιστικά lobbies που έχουν μεγάλη οικονομική δύναμη και παρέμβαση στις ΗΠΑ.
Πολλοί ηγέτες επίσης πήραν μια ουδέτερη θέση…
Η πραγματικότητα όμως είναι ότι τα γεγονότα στο Sheikh Jarrah της Ανατολικής Ιερουσαλήμ δεν είναι τίποτε άλλο από κλοπή σπιτιών παλαιστινίων, οι εβραίοι έποικοι παίρνουν δια της βίας ουσιαστικά τα σπίτια των Παλαιστινίων… ένας παραλληλισμός ότι έκαναν οι τούρκοι στην Σμύρνη.
Η προσπάθεια από – παλαιστινιοποίησης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ δεν είναι νέα… έχει τις ρίζες της πολλά χρόνια πίσω από το 1967.
Από τότε το Ισραήλ προσπαθεί να επιλύσει τις νομικές διαφορές ιδιοκτησίας αλλά στην πράξη τα γεγονότα του 1972 και 1991 επιβεβαιώνουν ότι ο ισραηλινός νομοθέτης… δεν θα δικαιώσει τον παλαιστίνιο κάτοικο.
Στην γειτονιά Sheikh Jarrah της Ανατολικής Ιερουσαλήμ ξέσπασαν νέες συγκρούσεις με νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες από τους Παλαιστινίους και Ισραηλινούς… επειδή φανατικοί εβραίοι επιχείρησαν και πήραν τις περιουσίες 38 οικογενειών Παλαιστινίων.
Το Ισραήλ αντί να διασφαλίσει την ειρηνική συνύπαρξη εβραίων και μουσουλμάνων, κάτι που ισχύει εδώ και αιώνες… δεν πήρε μέτρα να προστατεύσει την ειρήνη και τα επεισόδια έγιναν χείμαρρος.
Τελικά από πόλη του Θεού η Ιερουσαλήμ έχει μετατραπεί σε πόλη του πολέμου.

Η επίθεση στο τζαμί Al Aqsa

Το τζαμί Al Aqsa θεωρείται πέτρα του σκανδάλου εδώ και 10ετίες στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Το 1969 σημειώθηκαν οι πρώτες επιθέσεις, όταν πυρπολήθηκε και ήταν αφορμή το επεισόδιο αυτό να δημιουργηθεί ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας.
Έκτοτε έχουν υπάρξει πολλά επεισόδια Al Aqsa με κορύφωση στις αρχές Μαίου όπου ξανά – βρέθηκε στο επίκεντρο.

Χαμάς και PKK

Εάν είχαν σκοτωθεί 70 πολίτες – οι νεκροί μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών είναι 70 μετά τα τελευταία γεγονότα – στην Γαλλία, την Γερμανία ή στις ΗΠΑ θα ήταν πρώτο θέμα παντού αλλά επειδή είναι κυρίως Παλαιστίνοι οι νεκροί… λόγω προπαγάνδας έχει καλλιεργηθεί η άποψη ότι το Ισραήλ είναι ο νομοταγής και ο Παλαιστίνιος ο τρομοκράτης και η Χαμάς μια τρομοκρατική οργάνωση όπως αναφέρει το Ισραήλ.
Όμως με την ίδια λογική τρομοκρατική οργάνωση θεωρείται για την Τουρκία και το PKK ή το YPG των κούρδων που επιδιώκουν την ανεξαρτησία τους.
Οι χώρες της δύσης ωστόσο θεωρούν το PKK ή το YPG ως εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα και την Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση… μπορούν να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά;
Η απάντηση είναι η εξής.
Ούτε το PKK είναι τρομοκρατική οργάνωση, ούτε η Χαμάς έχουν κοινό στόχο να απελευθερώσουν εδάφη σε διαφορετικές χώρες στην Τουρκία και στο Ισραήλ, στην Δυτική Όχθη και στην Γάζα.

O ρόλος Erdogan

Μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό των γεγονότων, για μια ακόμη φορά παρουσιάστηκαν τα γεγονότα διαστρεβλωμένα.
Το Ισραήλ είναι μια χώρα που στηρίζεται στο ισχυρό lobby, όπως πράττουν και οι αρμένιοι που έχουν γενικώς ισχυρό lobby ειδικά στις ΗΠΑ.
Τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικά δίκτυα διαστρέβλωσαν τα γεγονότα και ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάστηκαν ως εξής… οι τρομοκράτες παλαιστίνοι… επιτίθενται στους νομοταγείς εβραίους.
Προφανώς και η ερμηνεία αυτή δεν είναι η σωστή εάν κάποιος δει τα γεγονότα επιφανειακά και δεν αναζητήσει τις αιτίες της νέας σύγκρουσης.
Ο Erdogan ο Τούρκος Πρόεδρος βρήκε την ευκαιρία να αναλάβει δράση ως περιφερειακός ηγέτης και να κινητοποιήσει τον μουσουλμανικό κόσμο απέναντι στο Ισραήλ.
Ο Erdogan πρέπει να τονιστεί ότι όντως έχει αναβαθμίσει τον ρόλο της Τουρκίας αλλά έχει προκαλέσει και καχυποψία σε πολλούς ηγέτες του μουσουλμανικού κόσμου.
Ο Τούρκος Πρόεδρος που είναι ο πιο μακροχρόνιος πολιτικός ηγέτης στην Τουρκία… παρά την μεγάλη αύξηση της περιφερειακής επιρροής της Τουρκίας… δημοσκοπικά δεν τα πάει καλά απόρροια του κορωνοιού και της οικονομίας.
Σε δημοσκοπήσεις για τις Προεδρικές εκλογές του 2023 ο Erdogan χάνει και από τον Yavas και τον Imamoglu.
Να σημειωθεί ότι το κόμμα AKP του Erdogan είναι με όρους ευρωπαϊκούς Δεξιό και τα βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης Αριστερά και σοσιαλδημοκρατικά με ευρωπαϊκούς όρους.

erdogan_2.jpg

Erdogan_1.jpg

ΠΗΓΗ: www.bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας