Θέατρο σκιών με διχαστικό λόγο

1484
διαστροφές
Δεν είναι το σκάνδαλο Norvatis που κάνει τους ακροδεξιούς και τους αμετροεπείς να μιλούν διχαστικά χάνοντας το μέτρο. Εδώ και καιρό ο λόγος και η τακτική τους είναι βγαλμένα από τις εμφυλιοπολεμικές εποχές.
Αυτά που λέει πλέον ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στις τηλεοπτικές εκπομπές που καλείται είναι απολύτως υστερικά και επομένως δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα και εντελώς απαράδεκτα πολιτικά ώστε να θεωρηθεί ότι δεν είναι άξια σχολιασμού.
Μιλώντας ως… εκδοροσφαγέας που θα τους “γδάρει όλους” και δηλώνοντας ως ελληνάρας από αυτούς που σατιρίζονται στις επιθεωρήσεις ότι [ο Τσίπρας] “δεν έχει καταλάβει πού έμπλεξε”, δεν αγκιστρώνει πια το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού αλλά γεννάει προβληματισμούς εάν όντως έχει κόψει κάβο, όπως λέει για τέτοιες περιπτώσεις ο λαός μας, ή εάν τρέχει κάτι άλλο σημαντικότερο.
Να το πούμε απλά και ήρεμα, όπως συνιστούν σε τέτοιες περιπτώσεις οι ειδικοί: Το να κατηγορείς χωρίς το παραμικρό στοιχείο τους άλλους ως διεφθαρμένους που “τα παίρνουν”, δεν σε βοηθά σε τίποτε.
Όταν μάλιστα κάποιος, όπως τώρα ο Σπυρίδων Άδωνις Γεωργιάδης, βρίσκεται μπλεγμένος σε ένα τεράστιο σκάνδαλο όπως αυτό της Novartis επειδή -όπως ισχυρίζεται- κάποιοι ψευδομαρτύρησαν, το να προσπαθεί να κηλιδώσει την υπόληψη των αντιπάλων του ως κοινός συκοφάντης ενώ καταγγέλλει την… συκοφάντησή του δεν συνηγορεί υπέρ της αθωότητάς του.
Αντίθετα αυτά τα καμώματα, οι επιμελώς σκηνοθετημένες εκρήξεις και η χρησιμοποίηση όλων των s-χαρακτηρισμών που επιτρέπουν οι τηλεοπτικοί οικοδεσπότες του, μπορεί -ίσως- να προσφέρουν σε αυτούς τα χρειαζούμενα σε καιρούς κρίσης νούμερα τηλεθέασης αλλά δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες ούτε στον ίδιο, ούτε στους συναδέλφους του που έχουν μπει στο κάδρο, ούτε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Διότι όπως έχει εμπεδώσει προ πολλού η μεγάλη πλειονότητα της κοινής γνώμης, από τότε που ο κ. Γεωργιάδης και οι συνοδοιπόροι του προπαγάνδιζαν την αναγκαιότητα των Μνημονίων, δεν έχει δίκιο όποιος φωνάζει περισσότερο μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, ούτε βέβαια όποιος βρίζει πιο εύκολα και με πιο “πλούσιο” λεξιλόγιο. Γιατί σε αυτό είναι αναμφισβήτητα πρωταθλητές. Στην ουσία έχουν μείνει προ πολλού μετεξεταστέοι.
Γιατί με αυτό το στιλ, είτε το “μαγκίτικο” του Σαμαρά, είτε το “οργισμένο” του Γεωργιάδη, κανείς πια δεν φοβάται και κανείς δεν αλλάζει άποψη. Επειδή η ζωή μας δεν είναι b-movie ώστε να αποκτούν υπόσταση τέτοιες καρικατούρες.
*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι Διευθυντής Σύνταξης στο Έθνος.
**Πηγή: news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας