Η υπόθεση των μουφτήδων Θράκης και η απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών

1700
άγκυρα

Η αντικατάσταση των δυο μουφτήδων της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης αιτιολογήθηκε από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης με την επιλογή νέου τρόπου συνταξιοδότησης των μουσουλμάνων ιερωμένων στα 67 χρόνια.

Η κυβέρνηση, ταυτόχρονα, ισχυρίζεται ότι η αλλαγή στα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης των μουφτήδων δεν σημαίνει ότι θα αλλάξει και ο τρόπος της επιλογής τους και σε κάθε περίπτωση δεν θα υπάρξει ανάδειξη τους με εκλογές.

Ορισμένοι επιμένουν, όμως, να ισχυρίζονται ότι η απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών μας από την Τουρκία έγινε με αντάλλαγμα και δώρο στον Ερντογάν την εκλογή των μουφτήδων, κάτι που, όπως οι ίδιοι κύκλοι λένε, προς το παρόν αποκρύπτει η κυβέρνηση.

Ποια είναι η αλήθεια; Θα φανεί γρήγορα

Πάντως, ένα είναι βέβαιον.

Αν η Τουρκία δεν είχε επιλέξει την αντίσταση στα οικονομικά μέτρα των ΗΠΑ και δεν χρειαζόταν, στο πλαίσιο αυτής της αντίστασης, άσχετο αν και πόσο θα διαρκέσει, μια θετική κίνηση, για ένα καλύτερο πρόσωπο προς τα έξω, οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί θα ήταν ακόμα στα κελιά της Αδριανούπολης.

Η αντίσταση στις ΗΠΑ, έστω και από πλευράς της Τουρκίας και έστω με τον τρόπο και τις σκοπιμότητες του Ερντογάν, έφερε κατά παράδοξο τρόπο αλλά εξηγήσιμο, ένα θετικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα.

Το πραγματικό μήνυμα της απελευθέρωσης των δυο αξιωματικών για όσους θέλουν να έχουν ρεαλιστική επαφή με τα πράγματα είναι μήνυμα για μια ελεύθερη δημοκρατική ανεξάρτητη και αντιϊμπεριαλιστική Ελλάδα.

Η Ελλάδα της ανεξαρτησίας μπορεί να κερδίσει πολλά, ενώ η Ελλάδα του φόβου και του ραγιαδισμού θα τα χάσει όλα.

Τ.Ρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας