Η Ρωσία υπέρ Ελλάδας: Τάσσεται καθαρά υπέρ 12ν.μ και στο Αιγαίο

1370
ρωσία

Κόλαφος για την Τουρκία η καθαρή ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας, η οποία, μιλώντας εκ μέρους του Κρεμλίνου, δηλώνει την προσήλωση της στο Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 και τάσσεται καθαρά υπέρ του δικαιώματος επέκτασης των χωρικών υδάτων της χώρας μας και στο Αιγαίο έως τα 12 ν.μ.

Κόλαφος, όμως, η ρωσική θέση και για όλους όσους στην Ελλάδα ακολουθούν μια νεοψυχροπολεμική στρατηγική απομόνωσης της Ρωσίας και μια πολιτική τυφλής υποταγής στα δυτικά κέντρα, τα όποια έχουν αποδειχθεί δούρειοι ίπποι για την χώρα μας.

Κόλαφος, επίσης, η ρωσική θέση για τα 12 ν.μ και για όλα τα ελληνικά  κατεστημένα, κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ 25 κ.λ.π, τα οποία αρνούνται την άμεση ανάγκη για ένα γενναίο άνοιγμα των σχέσεων της χώρας μας με την Ρωσία και την διαμόρφωση μιας στρατηγικής σχέσης συνεργασίας μαζί της, όπως είχε θεσμοθετηθεί εγγράφως με την Συμφωνία για την διέλευση αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο από την χώρα μας,  την οποία  υπέγραψε ως υπουργός Ενέργειας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τον Ιούνιο του 2015 στην Πετρούπολη με τον ομόλογο του της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Νόβακ,  την οποία μόλις ο Λαφαζάνης απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση λόγω του τρίτου μνημονίου, η κυβέρνηση Τσίπρα με τις ευλογίες όλων των άλλων κομμάτων της Βουλής πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων.

Η ρωσική θέση, επίσης, έρχεται να καταδείξει πόσο λαθεμένη είναι η θέση των περισσότερων αριστερών δυνάμεων, οι οποίες ταυτίζουν απολύτως την Ρωσία με τις ιμπεριαλιστικές στρατηγικές των ΗΠΑ και της γερμανικής Ε.Ε και το καθεστώς προτεκτοράτου που έχουν επιβάλλει οι τελευταίες στην χώρα μας.

Την προσήλωση της Ρωσίας στο Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, όπως ορίζεται από τη Σύμβαση του ΟΗΕ, εξέφρασε σε ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι από τη Σύμβαση αυτή δεν εξαιρείται η Μεσόγειος και το Αιγαίο.

Η Ρωσία ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θεωρεί ως «ακρογωνιαίο λίθο» του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 όπως αυτό ορίζεται από τη Σύμβαση του ΟΗΕ, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

«Η θέση της Ρωσίας ως μόνιμου μέλους του ΣΑ του ΟΗΕ είναι η θέση αρχής. Θεωρούμε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 ”ακρογωνιαίο λίθο” του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της πρεσβείας.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζεται ότι η Σύμβαση του 1982 καθορίζει το δικαίωμα όλων των κρατών να ορίζουν τα χωρικά τους ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια καθώς και την Αποκλειστική Οικονομική τους Ζώνη συμπεριλαμβανομένης της θαλάσσιας περιοχής της Μεσογείου.

«Η Σύμβαση προβλέπει ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια και ορίζει τις αρχές και τους τρόπους της οριοθέτησης ΑΟΖ. Αυτό αφορά και τη Μεσόγειο» καταλήγει η ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας