Τουρκία προς Ρωσία: Πρόταση αποστολής ειρηνευτικών στρατευμάτων στην Γάζα

427
Τουρκία προς Ρωσία

Ερντογάν: «Εργαζόμαστε για ένα διεθνή συνασπισμό κατά του Ισραήλ»!

Πρόταση να σταλεί κοινή διεθνή στρατιωτική δύναμη με «ειρηνευτική» αποστολή κατά το πρότυπο της ρωσοτουρκικής στρατιωτικής συνεργασίας στην Βόρειο Συρία, , υπέβαλε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν στον Ρώσο ομόλογό του Βλάντιμιρ Πούτιν όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ζήτησε από τον Β.Πούτιν να «συζητήσουν  το ενδεχόμενο αποστολής “ειρηνευτικής” στρατιωτικής δύναμης στα σύνορα Ισραήλ-Γάζας για την προστασία των αμάχων Παλαιστινίων», αλλά και της Χαμάς…

Επίσης ο πρόεδρος της Τουρκίας φέρεται να είπε στον Β. Πούτιν πως «η διεθνής κοινότητα πρέπει να διδάξει στο Ισραήλ ένα σκληρό και αποτρεπτικό μάθημα» προσθέτοντας πως η Τουρκία «εργάζεται πάνω στην κινητοποίηση μιας τέτοιας αντίδρασης», χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το «σκληρό» αυτό μάθημα, ούτε για το προς ποια κατεύθυνση «εργάζεται» η Τουρκία.

Παράλληλα τόνισε πως «Η Ρωσία και η Τουρκία μοιράζονται την ίδια στάση πάνω στις εξελίξεις στο Παλαιστινιακό Ζήτημα γεγονός που στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα».

“Ρωσία και Τουρκία έχουν κοινή στάση”

«Καλωσορίζω την δήλωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για τις παραμέτρους των ΗΕ πάνω σε λύση δύο κρατών στο Παλαιστινιακό Ζήτημα. Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα που δείχνει πως Άγκυρα και Μόσχα έχουν κοινή στάση. Πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία Ρωσίας-Τουρκίας με τον οργανισμό Ηνωμένων Εθνών» είπε ακόμη ο Ερντογάν στον Πούτιν.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος συνεχάρη το τουρκικό Έθνος για τη γιορτή των Μουσουλμάνων Eid al-Fitr, που ακολουθεί τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού.

Το  Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως ο Ρώσος και ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσαν σε «αποκλιμάκωση» στη νέα φονική σύγκρουση ανάμεσα στη Χαμάς και το εβραϊκό κράτος.

«Εξέφρασαν τη βαθιά ανησυχία τους για τις μάχες που συνεχίζονται, τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών», ανέφερε η ρωσική προεδρία, χωρίς να αναφερθεί στο ποια ήταν η ρωσική αντίδραση στην τουρκική πρόταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας