Η Ρωσία μπορεί να εμβολιάσει όλους τους πολίτες της μέχρι Ιούνη

454
Η Ρωσία μπορεί να εμβολιάσει

Καταπληκτικά τα ποσοστά της εμβολιαστικής κάλυψης της Ρωσίας, καθώς όσοι πολίτες της επιθυμούν θα έχουν λάβει το εμβόλιο κατά της COVID-19 έως τον Ιούνιο.

Με γρήγορους ρυθμούς και αποτελεσματικά προχωρά το σχέδιο εμβολιασμού των Ρώσων πολιτών κατά του κορονοϊού.

Ειδικότερα, το πρωί του Σαββάτου, ο Κύριλ Ντμίτριεφ, διευθύνων σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) επεσήμανε πως η Ρωσία μπορεί να εμβολιάσει όλους τους πολίτες της –που είναι πρόθυμοι φυσικά να λάβουν το εμβόλιο– μέχρι τον Ιούνιο!

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1, ο κ. Ντμίτριεφ υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως: «Ξέρετε, φυσικά, εστιάζουμε στον εμβολιασμό των Ρώσων και η Ρωσία είναι ουσιαστικά η μόνη χώρα στον κόσμο που μπορεί να εμβολιάσει όλους τους πολίτες που το θέλουν μέχρι τον Ιούνιο».

Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα μπορούν να ικανοποιήσουν πλήρως τις εμβολιαστικές τους ανάγκες μόνο έως τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του RDIF συμπλήρωσε πως η Ρωσία επί του παρόντος παρέχει μικρές ποσότητες δόσεων του εμβολίου Sputnik V σε ξένες αγορές, καθώς προτεραιότητα έχουν οι Ρώσοι πολίτες.

Επισημαίνεται ότι το Sputnik V είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και παρέχει πλήρη προστασία απέναντι σε σοβαρά περιστατικά της νόσου COVID-19, ανέφερε στις κεντρικές διαπιστώσεις το περιοδικό «Lancet».

Xρειάστηκαν μήνες έρευνας για τους Ρώσους ανοσολόγους και τους 19.866 εθελοντές προκειμένου να ολοκληρώσουν την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, η οποία επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα σε ποσοστό 91,6%.

Το άλλο σημαντικό εύρημα είναι η ανοσογονικότητα του ρωσικού εμβολίου, καθώς οι 14.964 εθελοντές που έλαβαν το αληθινό εμβόλιο Sputnik V ανέπτυξαν 1,3-1,5 φορές περισσότερα αντισώματα κατά του κορονοϊού απ’ ό,τι εκείνοι, οι οποίοι ανάρρωσαν από τη νόσο COVID-19.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι υπόλοιποι 4.902 εθελοντές έλαβαν placebo, όπως προβλέπεται από τους κανόνες μιας τυπικής μεγάλης κλίμακας κλινικής δοκιμής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας